Annonce
Hedensted

Splinterny tunnel har været klar i halvandet år, nu bliver den endelig åbnet

Jernbanetunnel i Løsning har været blændet af siden juni 2020, da den blev etableret. Nu er stien på den anden siden af banen klar. Arkivfoto: Mads Dalegaard
I halvandet år har en helt ny tunnel under jernbanen i Løsning stået blændet af. Men nu bliver den snart åbnet. Stien på den anden side er nemlig ved at være klar. Projektet indeholder også p-pladser til det kommende Byens Hus.

Løsning: I halvandet år har Løsning-borgerne kunnet se et lidt mærkeligt syn på Jernbanegade.

En helt ny stitunnel under jernbanen, som har været blændet af.

Det skyldes, at DSB for halvandet år siden gav kommunen mulighed for at lave tunnellen før tid, men først nu har det været muligt at lave stien, der skal forbinde Jernbanegade og Skolegade, færdig.

Annonce

Teknisk udvalg har netop givet en ekstrabevilling, så der også kan komme bump og hastighedsbegrænsninger på Jernbanegade, så inden længe vil cykel- og gangstien kunne blive åbnet, fortæller Steen Christensen (S), der sidder i teknisk udvalg og som bosiddende i Løsning har fulgt sagen.

Flere p-pladser

Hele projektet kommer foruden stiforbindelsen og fartforanstaltningerne også til at rumme en række parkeringspladser langs Jernbanegade.

-  I forbindelse med etableringen af Byens Hus (nyt idræts- og aktivitetscenter i byen red.) har vi brug for flere parkeringspladser, og vi kunne købe arealet af Banedanmark. Det er så meningen, at der skal laves en gennemgang om til Byens Hus fra Jernbanegade, siger Steen Christensen.

Tunnelen blev lavet i juni 2020, da BaneDanmark skulle lave ændringer på sporet i forbindelse med elektrificering af jernbanen. Arkivfoto: Morten Pape

Projektet kommer til at koste 7,3 mio. kr., idet kommunen har måtte bruge 1,2 mio. kr. mere end beregnet på at ekspropriere jord til den nye sti. Det hele skal stå klar til april.

Annonce

Større plan på vej

Stitunnellen er blot en del af den udviklingsplan, der er for Løsning.  I første omgang er der blandt andet blevet udstykket byggegrunde på Skolegade, og på sigt skal der udstykkes flere grunde, lige som der er planer om at flytte stadion fra Tranebovej til Skolegade.

- Flytningen af stadion ligger i vores planer, men der er ikke noget konkret endnu. Det er meningen, at der skal udstykkes mere langs Skolegade, men det afhænger af lodsejerne, hvornår det sker, siger Steen Christensen.

Arbejdet med at udvikle byen gik i gang for en del år siden under navnet Løsning Lykkes. Projektet har blandt andet betydet, at der nu også er boliger på vej bag ved benzintanken på Frederiksbergvej, lige som der er blevet etableret en ny legeplads ved plejehjemmet, og stationshaven er blevet sat i stand.

Annonce
Kultur For abonnenter

Kom med backstage hos Horsens-bandet Bænch på Wall of Sound: 'En for alle, og alle for Brille!'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Video: Horsens rykker sammen i bussen igen, siger lettet festivalleder

Horsens For abonnenter

- Det er et mareridt at komme hjem efter kl. 16: Nu er område med 1837 beboere i spil til betalingsparkering

Brædstrup

Løbeklub jubler over rekordløb til Den Genfundne Bro: Det er vores største succes nogensinde

Navne

Peter Frandsen fylder 100 år: Kom først på plejehjem for to måneder siden

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Horsens

Kommunen vil ikke være lyseslukker: Gadebelysning om natten bevares, da der ikke er penge at spare ved at slukke den

Hedensted For abonnenter

Politi og kommune vil ikke kommentere på forældrekritik i kølvandet på overgrebs-sag: - Men generelt informerer vi hinanden

Horsens

Psykisk sårbare kæmper mod spareforslag, der vil ramme deres værested i Tordenskjoldsgade

Erhverv

Angelika siger farvel til sin blomsterbutik - kroppen trænger til en pause

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Brædstrup

Mor til teenagere og byrådsmedlem vil hjælpe unge med at skabe mere tryghed i nattelivet

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Krigen er rykket tættere på: Freden skal dagligt vindes og er værd at kæmpe for

AC Horsens

Fyrtårn i forsvaret har vokseværk: Kiilerich peger på denne styrke som årsag til de gode præstationer

Annonce