Annonce
Horsens

Spisested i Kattesund står til at blive hjemløs: Vi finder et andet godt sted i byen

Det er endnu ikke politisk vedtaget, men Kattesund 18 står til at blive revet ned i forbindelse med den planlagte byfornyelse af Torvekarreen. Sker det, vil lejeren, Royal Pita & Burger, skulle flytte til et andet sted i byen. Foto: Søren E. Alwan
Ejeren af Royal Pita & Burger i Kattesund har ro i sindet, selvom bygningen står til at skulle rives ned i forbindelse med en planlagt byfornyelse af Torvekarreen. - Vi har en god aftale med ejeren, siger han.

Horsens: Spisestedet Royal Pita & Burger i Kattesund står til at blive hjemløs, hvis det lykkes ejeren at realisere planerne om en byfornyelse af hele Torvekarreen. Med i planerne er nemlig en nedrivning af de fem huse på Kattesund 12-20.

Folkebladet har tidligere skrevet om familien Brüssow Jensin i nr. 20, der er frustreret over den manglende dialog med ejeren, Spring Estate Amagerkild A/S, men sådan har David Allermand, ejer af Royal Pita & Burger i nr. 18, det slet ikke.

David Allermand købte Royal Pita & Burger 15. maj i år. Da han overtog spisestedet, blev han af ejeren gjort opmærksom på, at lejemålet kunne blive kortvarigt.

- De fortalte det selv, og det skal de have ros for. Vi lavede så en god aftale, hvor jeg blev lovet et pænt beløb i kompensation, som jeg kan bruge til at etablere mig et andet sted i byen, hvis det bliver aktuelt at rive huset ned, siger han.

Annonce
Placeringen i Kattesund er OK, men jeg tror på, at det er maden, der gør, at kunderne kommer til os.

David Allermand, indehaver, Royal Pita & Burger

Madens kvalitet er afgørende

Det er ikke afgørende for David Allermand, at hans spisested forbliver på den nuværende matrikel, siger han.

- Placeringen i Kattesund er OK, men jeg tror på, at det er maden, der gør, at kunderne kommer til os. Det kører rigtigt godt, og det vil det også gøre et andet sted i byen. Jeg vil godt slå fast, at Royal Pita & Burger bliver i Horsens, konstaterer han.

David Allermand står også som lejer af en anden bygning i Torvekarreen, Torvet 26. Her drev han tidligere Byens Spisehus, inden han i december 2018 lejede stedet videre til Hien Thi My Vo, der i dag driver Hien's Tapas i lokalerne.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nu burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler

Læserbrev: Når man har fået en læreplads og klaret prøvetiden, får man en uddannelse, hvis man da ikke dummer sig gevaldigt undervejs eller dumper til svendeprøven. Sådan var det altid i de gode gamle dage, da en mester var en mester og tog ansvar for, at unge mennesker blev uddannet i byggefagene. Den slags mestre findes der heldigvis stadig en stor del af. Men der er altså også mange af de andre. Det er især dem med de større og større biler, der råber op om, at lærlinge er alt for dyre. Det er de samme mestre, der klynker over, at de ikke kan få folk nok og derfor må sige nej til opgaver. At de to synspunkter i den grad strider mod hinanden, er åbenbart ikke gået op for dem. Men uden nye svende i fremtiden bliver det jo endnu sværere at skaffe arbejdskraft nok. Alligevel er det den slags mestre, der tager en lærling på en kort lærekontrakt for så at skifte ham/hende ud med en anden, når praktikperioden er gået. Det kan være forståeligt i perioder med lav beskæftigelse, at mestre kan føle sig presset til at tage en lærling, som der måske ikke rigtig er plads til i virksomheden. Men lige nu, midt i en højkonjunktur med noget nær fuld beskæftigelse, gang i alle hjul og sorte tal på langt de fleste bundlinjer, burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler. En undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut har påvist, at de korte praktikaftaler skaber usikkerhed hos lærlingen og kan betyde en noget diffus uddannelse, fordi det langtfra er altid, praktiksted nummer to helt ved, hvad praktiksted nummer et har uddannet det unge menneske i. Selv i de tilfælde, hvor en kort praktikaftale virker som en forlænget prøvetid, og praktikken udvides til at omfatte hele forløbet i samme virksomhed, kan den korte uddannelsesaftale have negative følger, fordi den skaber usikkerhed. Nogle gange så stor, at lærlingen helt opgiver uddannelsen, når det nu er så svært at få en rigtig læreplads. Også derfor mener vi, de korte uddannelsesaftaler bør afskaffes. Tre måneders prøvetid må være nok til at finde ud af, om et ansættelsesforhold er rigtigt eller forkert. Indfør til gengæld gerne en uddannelsesbonus i vores næste overenskomst - altså en præmie til mestre for at uddanne til faget. Men kun for et helt og fuldt uddannelsesforløb. Vel vidende at en bonus måske ikke er nok, kunne det være fint, om man på alle uddannelser siger, som det allerede nu er tilfældet inden for malerfaget: En enkelt kort praktikaftale er maksimum - derefter er det fast arbejde resten af uddannelsen. For en uddannelse stykket sammen udelukkende af korte uddannelsesaftaler har sjældent samme kvalitet som et helt sammenhængende uddannelsesforløb.

Annonce