Annonce
Horsens

Spillehaller er fortsat lukket: Vi er blevet helt glemt i puljen

Ejeren af Horsens Spillehal må ikke - ligesom værtshuse, cafeer og restauranter - åbne sin forretning onsdag 21. april. Han må vente endnu en måned, inden han 21. maj kan lukke gæster ind igen. Foto: Birgitte Avnesø
Mens værtshuse og restauranter igen kan byde gæster velkommen fra onsdag, er spillehallerne lukket frem til 21. maj. De er nemlig i gruppe med sports- og fritidsaktiviteter for voksne, og det frustrerer indehaveren af Horsens Spillehal Finn Jørgensen.

Horsens: Siden 9. december har Finn Jørgensen, indehaver af Horsens Spillehal, haft lukkede døre i sin spillehal i Borgergade.

Og selvom både restauranter, cafeer og værtshuse onsdag igen må slå dørene op, må han og andre spillesteder med automater pænt vente frem til 21. maj.

- Jeg er meget frustreret over det. Jeg er helt ufattelig over, hvorfor vi er blevet glemt, og jeg er så ked af, at vi ikke kan komme igennem med noget som helst. Vi må ikke åbne. Men værtshuse må godt åbne med de tre spilleautomater, de har, siger Finn Jørgensen.

Annonce

Han har mulighed for at åbne op for sportsbetting.

Men det er spilleautomaterne, han tjener mest på, så det er ikke rentabelt, siger Finn Jørgensen, der derfor må vente en måneds tid endnu, inden han igen kan lukke gæster ind i spillehallen.

- Jeg ved ikke, hvorfor det er sådan. Jeg synes ikke, jeg får nogen begrundelse. Men jeg har prøvet at ringe rundt, og jeg kan ikke få tilladelse. Jeg får en bøde, hvis jeg åbner, lyder det resigneret fra Finn Jørgensen, der har klaret sig gennem nedlukningen med hjælpepakker.

I pulje med sports og fritidsaktiviteter

Når spillehallerne må væbne sig med tålmodighed nogle uger endnu, skyldes det, at de er sat i gruppe med indendørs sports- og fritidsaktiviteter.

Det fortæller Gunnar Sørensen, formand for Dansk Automat Brancheforening.


Jeg er meget frustreret over det. Jeg er helt ufattelig over, hvorfor vi er blevet glemt, og jeg er så ked af, at vi ikke kan komme igennem med noget som helst. Vi må ikke åbne. Men værtshuse må godt åbne med de tre spilleautomater, de har.

Finn Jørgensen, Horsens Spillehal


- Vi har forsøgt at blive flyttet over i en anden gruppe, men uden held. Men det er heller ikke sjovt at åbne med alt for mange restriktioner. Så hellere vente nogle uger længere, siger formanden, der dog godt forstår Finn Jørgensens frustration.

- Jeg er også træt af det. Jeg er træt af, at hele verden ikke bare åbner. Vi kunne sagtens have åbnet uden forøget smitterisiko. Vores gæster mingler jo ikke på den måde. Vi har også presset på, men i denne omgang er der ingen, der har lyttet til os. Jeg tror, at politikerne har glemt os, siger Gunnar Sørensen, der frygter, at nedlukningen har kostet branchen kunder.

- Det er en reel frygt, at mange af vores gæster er gået over til at spille på nettet i stedet, og at de så bliver hængende der, siger brancheformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce