Annonce
Læserbrev

Spildt chance i Horsens: Hvordan kunne det gå så galt?

Lige så fascinerende Søndergade bliver, når renovering dér er færdig til august måned lige så afskrækkende er mange af de betonblokke som skyder op over alt.

Annonce

Læserbrev: En by skal naturligvis være rummelig for alle, der vil byen. Uanset social og økonomisk status skal alle have en værdig bolig. Nogen foretrækker at være lejer og andre at være ejer.

En god sund bolig bør være en menneskeret - boligen er det fundamentale i menneskets tilværelse. Desværre er det dét ikke for alle.

Flere og flere har et ønske om at bosætte sig i Horsens. Det er der naturligvis flere årsager til. Byens smukke omgivelser, relativt billige boliger og et rummeligt miljø er naturligvis det grundlæggende. Hertil kommer alsidige arbejdspladser såvel inden for det private som det offentlige, og ikke mindst er byen centrum for mange uddannelser. De mange tusinde, som ønsker at bosætte sig i Horsens skal naturligvis have et sted at bo. Derfor ser man byggekraner overalt og hører dunk dagen lang i forbindelse med, at betonpæle bankes ned i jorden.

Desværre har kommunen ikke planlagt i tilstrækkeligt omfang infrastrukturen. Om føje tid vil man komme til at opleve et sandt trafikkaos, når de mange nye boliger med mere tages i brug.

Lige så fascinerende Søndergade bliver, når renovering dér er færdig til august, lige så afskrækkende er mange af de betonblokke, som skyder op over alt.

Ægte goldt betonbyggeri præger nu Horsens by uden grønne rekreative områder. Et byggeri, der bestemt ikke er fremmende for trivsel og velvære. Hvem har dog fundet på det?

Hvis man tager Sønderbrogade, kan man undres over, at en boligforening har fået lov til at bygge så tæt på den meget smukke hvide kirke. En anden ufattelig grim bygning har man fået lov til at placere på Spedalsø Torv. Og på Langmarksvej har man foran Casa Arena placeret en endnu grimmere bygning. Hvem har dog givet lov hertil?

Horsens har haft en unik chance for, at folk fra nær og fjern ville komme strømmende til byen for at se på unik arkitektur - det har man nu spildt muligheden for. Det er selvsagt trist. Men det værste er, at man ikke har taget højde for grønne områder. Områder som ville give den enkelte trivsel midt i byens betonjungle. Hvordan kunne det gå så galt?

Gorm Flagstad.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Annonce