Annonce
Horsens

Spild af penge eller en gevinst for Horsens? Her er læsernes reaktioner på forlængelsen af Ringvej Syd

På den del af strækningen, hvor der er boligområder mod vest, sænkes vejbanen fire-seks meter, så naboerne ikke visuelt bliver generet af vejen. Visualisering: Horsens Kommune

Horsens: I 2023 skal en fem kilometer lang forlængelse af Ringvej Syd fra Bjerrevej til Ove Jensens Allé på Sydhavnen efter planen stå klar. Forventet pris: 242 millioner kroner.

Vi har spurgt Horsens Folkeblads brugere på Facebook: Er det spild af penge eller en gevinst?

Annonce

Joakim Videbæk Nielsen, Horsens:

Vejføringen er blevet lidt bedre end tidligere tegnet, og der bliver taget hensyn til os, der bor heroppe i Tyrsted ved at sænke vejen fire-seks meter. Vi har mange småfugle og harer og går tit ture ud i skoven. Der kommer nogle veje, der skærer over omfartsvejen, men alle ved jo godt, at i virkeligheden bliver det ikke det samme, som det er nu. Den kan nok lede noget trafik væk fra Bjerrevej, men problemet kommer længere nede ved Bilka, hvor begge veje bliver ledt ud i samme kryds. Problemet bliver ikke løst med vejen, og jeg stiller spørgsmålstegn ved, om man ikke kunne investere de 242 millioner på noget bedre i Horsens. Det føles som om, at prestigeprojekter og kapitalisme fylder mere i hverdagen hos byrådet end den almindelige borger.

Lars Brohus, Horsens:

Skal vi ikke bare gå all-in og lave en bro over fjorden?

Karim Azizi, Horsens:

Når man bruger 100 millioner kroner på Rasmus Paludan for ingenting og til ingen nytte, synes jeg, at 242 millioner for et fantastisk projekt er godt og vil gavne mange.

Hans Frost Clausen, Horsens:

Nedlæg det ulovligt opførte Bilka i vor midtby og lad det, som i alle andre byer, få en placering langt fra midtbyen - og vupti: Alle trafikproblemer var løst!

Sten Kristensen, Horsens:

Glimrende idé og god projektering med nedsænket vej og broer mv. Det skal i gang snarest muligt. Trafikken på Strandpromenaden osv. skal dog stadig tænkes ind. En tunnel under havnen er en optimal løsning. Der bør snarest tages en dialog om dette.

Frederik Gundesen, Horsens:

Gevinst: Der kan flyttes SÅ meget unødvendig trafik igennem byen, da den tunge trafik får direkte adgang til "havnen". Og vejen fra Bollervej til Bjerrevej vil også lette trykket fra diverse knudepunkter, som i dag er kø-skabende i hele Bjerrevej/Dagnæs-området. Naturen omkring Klokkedal vil jo ikke blive ødelagt, som så mange siger, da Nordrevej allerede ligger der, og den nye vej vil erstatte den. Den eneste forskel vil være, at de ikke kan se bilerne, da vejen bliver sænket det... Bare kom i gang!

Louise Schertiger, Horsens:

Spild af penge. Bevar hellere naturen og lad folk beholde deres ejendomme. Jeg bruger gerne lidt ekstra tid i trafikken på at trække vejret lidt. Alt skal gå så hurtigt.

Leif Henning Kristensen, Horsens:

Når man kender Horsens by fra før i tiden og kan se, hvordan byen så ud med gamle og dårlige huse og veje, og ser den udvikling, Horsens gennemgår nu, ja, så er man da stolt over vores gamle by Horsens.

Helle Haulund, Horsens:

Jeg synes, det er en fantastisk løsning, der sikrer trafikken gennem Horsens i fremtiden.

Pia Jensen, Horsens:

Det er synd og skam at ødelægge naturen. Bilkøerne og kaos vil stadig være der ved Bilka. Byg en bro til Stensballe i stedet...

Kristian Bjørn Rühne, Horsens:

Spild af penge og god natur, siger jeg bare. Og det argument med, at den tunge trafik nemmere kan komme til og fra havnen, holder ikke. Der er jo ingen virksomheder tilbage, da det hele bliver fyldt op af betonblokke med lejligheder nu. Drop det frås!

Kim Nielsen, Horsens:

Som jeg kan se det, vil en ny ringvej føre en masse biler ind til Bilka, og hvad så derfra? Jeg kan ikke se, at det vil lette trafikken i Bilka/havneområdet, tværtimod! Linieføringen vil endvidere ødelægge det naturskønne område ved Klokkedal og Bollerstien.

Rene Madsen, Horsens:

God idé, midtbyen er i forvejen hårdt presset af trafik - både let og tung.

Martin Hansen, Horsens:

Endelig! Bjerrevej er helt stoppet - selv i weekenden.

Michael Christophersen, Horsens:

Skynd jer at komme i gang. Trafikken inde i byen er maksimalt presset.

Michael L. Thomsen, Horsens:

Vejen løser jo ingen problemer - for ikke ret mange vil køre på den, fordi der er flere andre kortere og hurtigere ruter ind til midtbyen fra E45. Hvis man vil aflaste Bjerrevej og Høegh Guldbergs Gade, kan man måske overveje at lave en forbindelse fra Bollervej til Havnen for de måske 2000 privatbillister fra Juelsminde-halvøen, som kører via Glud til Horsens. Men en vej fra Bjerrevej til Bollervej er totalt tosset. Næsten ingen drejer til venstre fra Bollervej i Dagnæskrydset.

Lotte Vissing Andersen, Horsens:

Trafikken ned af Bjerrevej er så massiv, efter Ringvej Syd kom til. Jeg har have ud til Bjerrevej, og det er ikke særligt hyggeligt at slappe af ude i haven mere.

Jarl Rolighed Larsen, Horsens:

Horsens er en flot by i stor udvikling, så også vejnettet må følge med. Det er et godt projekt og vil aflaste midtbytrafikken og Høegh Guldbergs Gade.

Jytte Rosendal, Horsens:

Det bliver en stor gevinst for byen. Så kommer trafikken til at glide let og smertefrit lige ind til "bycentrum". En længe ventet - og rigtig god - løsning på mange års trafikproblem.

Jeanette Petersen, Horsens:

Spild af penge. Man flytter bare problemet. Lav da den bro over fjorden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

OK-tank udvider med endnu en vaskehal

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce