Annonce
Læserbrev

Spidskandidaten skylder vist borgmester, byråd og byens borgere en beklagelse

Mageløst urimeligt, da den største globale sygdomskatastrofe i nyere tid ikke bør sende bud efter partipolitisk profilering.

Læserbrev: Avisen bragte torsdag 12. marts et læserbrev, skrevet af Det konservative Folkepartis spidskandidat i Fredericia, Tommy Rachlitz Nielsen.

Overskriften var: "Nu må byrådet og krydstogtindustrien også tage ansvar - aflys krydstogtskibenes anløb til Fredericia".

Når dette læserbrev kalder på en kommentar, kommer man nemt tæt på injurielovgivningen!

Men det er simpelt hen mageløst urimeligt og usandt, hvad denne spidskandidat for et politisk parti finder anledning til at mene og skrive! Utvivlsomt med selvpromovering for øje?

Mageløst urimeligt, da den største globale sygdomskatastrofe i nyere tid ikke bør sende bud efter partipolitisk profilering. Det ved heldigvis de fleste.

Mageløst usandt, fordi borgmester Jacob Bjerregaard i Fredericia Dagblad onsdag 11. marts bl.a. udtaler:

"Hvis der bare er den allermindste risiko for smitte, skal vi aflyse eller udskyde krydstogtgæsternes adgang til Fredericia".

Da spidskandidaten må antages at være læser af Fredericia Dagblad, kunne også han have læst onsdags-avisen. Så ville han ikke have dummet sig og medvirket til unødig og usand frygt blandt fredericianerne.

Spidskandidaten skylder vist borgmester, byråd og byens borgere en beklagelse.

Så læg dig ned og sig undskyld, jo før jo bedre!

Oplysning fra debatredaktionen: Vi modtog læserbrevet onsdag 11. marts om formiddagen, og Tommy Rachlitz Nielsen har derfor ikke set borgmesterens udtalelse, inden han skrev læserbrevet. Havde debatredaktionen været opmærksom på borgmestersvaret, skulle læserbrevet ikke have været bragt. Vi beklager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens får penge fra DBU

Leder For abonnenter

Dyrene skal leve, men kulturlivet må heller ikke misrøgtes

Der er underlig langsomhed over de forhandlinger, Joy Mogensen fører med landets kulturliv, i forhold til det, der blev lagt for dagen med erhvervsliv og lønmodtagere. Der er hurtigt kommet en aftale i stand om dyreparkerne, men alle andre må vente i uvished. Dyreparkerne får penge, for gør de ikke det, bliver dyrene misrøgtet og dør måske, fordi der ikke er penge til mandskab, ja, måske foder i den sidste ende. Men kulturlivet i Danmark har ikke fortjent at blive misrøgtet. Hvad der er sket bag dørene, får vi ikke meget at vide om. Men det ser ud, som om landets kulturinstitutioner må vente på et svar, fordi det ikke er livsnødvendigt med en løsning lige nu. De dør jo ikke af sult. Det kan se ud, som om kulturministeren er sendt til forhandlingerne med en melding om, at hun skal lade dem trække ud, til der er lidt bedre overblik over, hvor meget der skal bruges andre steder. Hold dem ud i strakt arm, så finder vi en løsning senere, er muligvis meldingen fra dem, der bestemmer mere i regeringen end Mogensen. Kulturlivet har brug for hjælp. Regeringen har taget ansvaret med at lukke alt ned. Så må den også tage konsekvensen og afbøde skaderne med beløb, der svarer til det, kulturinstitutionerne mister. De er indtægtskilder for samfundet i det daglige med entreindtægter og skatter til samfundet. For slet ikke at tale om de oplevelser, de beriger landets borgere med. Men det er noget helt andet. Lige nu handler det om at få en ordentlig og forsvarlig løsning, så kulturinstitutionerne kan fortsætte på det niveau, de blev hevet ned fra. Finansminister Nicolai Wammen kan måske komme Joy Mogensen til undsætning med sin store pengekasse, og hvis han er i tvivl om beløbenes størrelse, kan han begynde med at se på den by, han kender allerbedst: Aarhus, hvor han har været borgmester. Hvis lukningen fortsætter maj med, vil kulturlivet i Aarhus mangle 50 millioner kroner. Den Gamle Bys eksistens er truet, siger direktør Thomas Bloch Ravn, og det gælder flere. Der er nok at rette op på. For af med dem vil vi ikke. Og vi vil bevare kunsten på et ordentligt niveau.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Hedensted

Støtter lokale butikker og glæder de gamle: Ildsjæle sender påskepakker til plejehjemsbeboere

Annonce