Annonce
Horsens

Spejderne i Horsens står sammen i ny forening

I forbindelse med årets SpejderEvent dannede de tre spejderkorps i Horsens kommune, De grønne pigespejdere, KFUM-Spejderne og Det Danske Spejderkorps, en ny forening, Spejderne i Horsens. PR-foto

En ny forening i Horsens kommune samler alle spejdergrupper i kommunen på tværs af korps og uniformsfarve.

Brædstrup: I lørdags samledes 250 spejdere fra Horsens kommune til det årlige "SpejderEvent" på Sømosegård i Brædstrup - dette år var temaet Vikingetiden.

SpejderEvent er en tilbagevendelse begivenhed for alle spejdergrupper i kommunen og har været afholdt siden 2012, da alle spejderkorps i Danmark for første gang holdt fælles spejderlejr.

Årets SpejderEvent blev særlig festligt, idet en stiftende generalforsamling var en del af programmet. De tre spejderkorps i Horsens kommune, De grønne pigespejdere, KFUM-Spejderne og Det Danske Spejderkorps, har dannet en ny forening, Spejderne i Horsens.

Den nye forening vil arbejde for tre fokusområder:

- Arrangere spejderaktiviteter for børn og unge i Horsens Kommune, der gør børn og unge beredt til livet gennem fællesskab, friluftsliv og udfordringer.

- Sikre, at der kommunikeres stærke budskaber om spejderarbejde og de værdier der ligger bag det at være spejder i fremtidens Danmark.

- Være fælles talerør i kommunikation og samarbejde for de fælles interesser i forhold til Horsens kommune.

Tankerne om et mere formaliseret samarbejde skal ses i lyset af det tætte samarbejde, der over årene er opstået mellem de fem spejderkorps i Danmark, og som i 2015 resulterede i, at de fem Spejderkorps i Danmark dannede foreningen Spejderne.

Fælles spejderlejr

Spejdergrupperne i Horsens kommune har nu været på fælles spejderlejr i henholdsvis 2012 og 2017, og i forbindelse med evalueringen af seneste lejr i 2017 blev det besluttet at gå i gang med etableringen af en fælles forening.

En af initiativtagerne til arbejdet med en fælles forening, Carrie Harritsø fra Det Danske Spejderkorps, glæder sig over den nye forening:

- Det har været en meget spændende tid igennem de seneste år at opleve, hvordan spejdergrupperne på tværs af korpsene har arbejdet sammen om både de kommunale arrangementer og de store fælles lejre. Der har været en energi og gejst grupperne imellem, som har betydet, at en fælles forening virker som det helt rigtige tiltag på nuværende tidspunkt - til glæde og gavn for alle kommunens spejderne i årene fremover, siger hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce