Annonce
Brædstrup

Spejdergruppe er i krise - mangler ledere til at fortsætte

Marsk Stig-spejderne har i næsten 30 år været et vigtigt omdrejningspunkt i friluftslivet i Nim. Gruppen fik denne hytte i 2011 i forbindelse med 20 års-jubilæet. Arkivfoto: Martin Ravn
Akut mangel på ledere i spejdergruppen Marsk Stig i Nim. Gruppen kan være i fare for at lukke.
Annonce

Nim: Marsk Stig spejdergruppe fra Nim har eksisteret i næsten 30 år, men lige nu er gruppen i akut krise og truet af lukning. Ikke på grund af mangel på børn, men på grund af mangel på spejderledere.

Og hvis ikke det snart lykkes at finde nye ledere, er der faktisk fare for, at man må lukke Marsk Stig-gruppen, der hører under DDS - Det Danske Spejderkorps.

DDS har før søgt efter ledere i Nim, men uden held. Nu prøver man igen via opslag på Facebook og hos købmanden og i multihallen.

Det Danske Spejderkorps har tre afdelinger i Nim - familiespejdere, mikro/mini og juniorerne - og det er blandt mikro/mini og juniorerne, at man mangler hjælp.

- Vi kan godt bruge tre-fire ledere mere. Lige nu er vi for få, og vi kan ikke dække hinanden ind, hvis der opstår sygdom, forklarer Jytte Petersen, der har været med i alle årene og var en af initiativtagerne til Marsk Stig gruppen.

- Lige nu har vi en rigtig god gruppe. Med familiespejdere er vi oppe på godt 30 spejdere, og det er pænt i lille Nim. For få år siden havde vi alt for få børn og ingen lokaler. Nu har vi fået lokalerne, og vi har børn... men vi mangler bare nogle ledere, siger Jytte Petersen.

Annonce

Folk har ikke tid

- Vi har spurgt mange, men folk har ikke tid. Mange af de unge, som vi har spurgt, er gået i gang med studier, siger den erfarne spejderleder.

Marsk Stig-gruppen er en del af Nims historie, og ved gruppens 20 års-jubilæum fik man en god spejderhytte, der ligger ved skolen.

- Vi har været her længe, understreger Jytte Petersen.

Apropos historie er spejdergruppen opkaldt efter adelsmanden Marsk Stig, der engang ejede Kløvenhøj i Nim.

Man behøver ikke nødvendigvis at have været spejder før eller have kendskab til Nim-området for at blive leder. De Danske Spejdere vil være klar med kurser, så nye ledere kan blive uddannet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Annonce