Annonce
Debat

Spejdere og natur ved Nørrestrand er et fællesskab

"Man går ikke til spejder, man er spejder. Så det er en kæmpe gevinst, ikke blot for Karen Jeppe Gruppe, at få mulighed for at flytte til et naturskønt område og få en nutidig spejderhytte. Det vil være med til at fastholde og tiltrække børn, unge og voksne og med til at opdrage en generation af børn og unge til at passe på vores natur - i fællesskab", skriver Bodil Worm.

Læserbrev: Spejderaktivitet foregår mest i og omkring naturen. Derfor er er det naturligt, at spejdere helt fra første færd lærer at tage vare på naturen og være miljøbevidste og derfor selvfølgelig kan tage vare på et naturskønt område som Nørrestrand.

Men mindst lige så vigtigt er de sociale færdigheder, der er en stor del af det at være spejder.

Mange børn kan ikke rumme og rummes af sports- og idrætsforeningerne. En del børn magter ikke at forholde sig til igen at skulle præstere efter en lang skoledag.

Annonce

Hos spejderne oplever børnene, at der er højt til loftet, frisk luft til hjernevindingerne, at opgaverne kan løses på utallige måder, og kreativiteten anerkendes både i stort og småt.

Helt naturligt lærer børnene at tage ansvar for sig selv, f.eks. at holde styr på sine egne ting på en tur og at sige til og fra, hvis noget bliver for svært.

Børnene bliver en del af fællesskabet, ingen slår teltet op alene eller bygger tømmerflåden selv.

Børnene lærer at tage socialt ansvar, både lokalt og globalt. I det daglige ved at børnene lærer, at deres ideer og meninger har betydning for, hvor godt den fælles opgave løses. Globalt ved at spejderne i praksis yder et stykke arbejde for at hjælpe andre, der er dårligt stillet.


Disse færdigheder indgår i de aktiviteter, vi laver ude i naturen. Der skal bruges helt andre færdigheder her, end hvis man f.eks. går til sport.

Bodil Worm


Disse færdigheder indgår i de aktiviteter, vi laver ude i naturen. Der skal bruges helt andre færdigheder her, end hvis man f.eks. går til sport.

Man går ikke til spejder, man er spejder. Så det er en kæmpe gevinst, ikke blot for Karen Jeppe Gruppe, at få mulighed for at flytte til et naturskønt område og få en nutidig spejderhytte. Det vil være med til at fastholde og tiltrække børn, unge og voksne og med til at opdrage en generation af børn og unge til at passe på vores natur - i fællesskab.

Personligt er jeg bedstemor til et af de børn, som ikke var så meget til sport efter skoletid, men spejder ville hun gerne prøve. Nu er hun spejder på femte år og trives med det.

Jeg er selv spejder og har været det i 54 år. Jeg må sige, at jeg altid har oplevet det som et stort aktiv.

Jeg vil glæde mig til at komme til indvielsen - jeg ønsker alt det bedste for projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce