Annonce
Odder

Specialklassebørn skal fordeles på flere skoler

Lone Jakobi (S) er overbevist om, at Odder Kommune er ved at trække specialundervisningen i retning mod bedre inklusion og dermed et bedre børneliv. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Forældre skal inddrages tæt, når specialklasserne skifter pladser. Ansvaret vil fortsat ligge hos ledelsen på Parkvejens Skole.

Odder: Alle elever i specialklasser skal opleve at være en del af et fællesskab. Det lille fællesskab i specialklassen og det større fællesskab i almenskolen afpasset efter den enkeltes behov og muligheder.

Det er udgangspunktet for den beslutning børne,- uddannelses- og kulturudvalget traf på det seneste møde om en ny struktur for specialklasserne.

For at det skal lykkes at sikre børnene fællesskaber i både små og store klasser, er det ifølge politikerne nødvendigt, at specialklasserne fordeles på flere skoler.

Og det vel at mærke allerede fra det kommende skoleår.

- Vi ved godt, at det er sårbart på mange fronter, men vi vil se resultater, så vi er nødt til at få det her sat i gang, siger Lone Jakobi (S), der er formand for udvalget.

Det der skal sættes i gang er blandt andet, at der skal oprettes specialklasser på Vestskolen. Mindst to allerede fra næste skoleår.

Ansvaret for, hvordan specialklasserne skal sammensættes, ligger hos lederen af Parkvejens Skole og Ungdomsskole.

- Det skal ske i en vigtig, vigtig dialog med forældrene, som skal inddrages for det er meget vigtigt for børnene at være godt forberedte på, hvad der skal ske, understreger Lone Jakobi.

Jeg er sikker på, at vi er ved at lave noget, der forbedrer området.

Lone Jakobi, fmd. børne-, uddannelses- og kulturudvalget

Tre typer

Som udgangspunkt arbejder man med 3 forskellige "typer"af specialklasser.

Klasser for elever med generelle indlæringsvanskeligheder, klasser for elever med socio-emotionelle vanskeligheder og klasser med elever med ADHD – Autismespektrumforstyrrelse.

- Men børn er jo forskellige, så der skal tages højde for, hvordan det enkelte barn trives bedst, ikke kun diagnosen, siger Lone Jakobi.

Dels kan der være stor forskel på om børnene eksempelvis er indad- eller udadreagerende. Dels har børnene også i specialklasserne behov for at være sammen med nogle jævnaldrende.

Udover at sprede specialklasserne over flere skoler, så er en del af fremtiden i Odder Kommune også, at der skal være flere tilbud på de enkelte skoler for børn, der ikke nødvendigvis kan trives fuld tid i en normalklasse, men som omvendt heller ikke behøver en specialklasse.

- Jeg kunne godt forestille mig, at nogle af børnenes behov ændrer sig i takt med, at indsatserne udvikler sig, siger Lone Jakobi.

Fremtidens fordeling af specialklasser

Vestskolen: En klasse på Skovbakken og tre klasser på Vestermarken.

Parkvejens Skole: Seks klasser.

Hou Skole: To klasser.

Ungdomsskolen: To erhvervsklasser(E-team).

Politikerne besluttede, at to af speicalklasserne på Vestskolen allerede skal oprettes fra kommende skoleår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

39-årige Katrine tager kampen op med skoletræthed for at blive elektriker: Jeg er et bedre forbillede for mine børn nu

Annonce