Annonce
Brædstrup

Specialcykel med elmotor vækker glæde på plejecentre

Afsted det går med lidt hjælp fra en elmotor. Bjarne Sonberg tester den nye kørestolscykel sammen med sin 85-årige mor, Ellen. Foto: Peter Hald
Kørestolscykel giver plejehjemsbeboere nye oplevelser. Støtteforening har købt en Veloplus.
Annonce

Brædstrup: Nu kan de lokale plejehjemsbeboere se frem til at få tilbudt cykelture med en splinterny ladcykel, der kan transportere en kørestolsbruger uden problemer.

Støtteforeningen Klovenhøj og Søndergårdens Venner har indkøbt en specialcykel, en såkaldt Veloplus, der er forsynet med en rampe, så man kan få en kørestolsbruger med. Cyklen kan blive kørt af pårørende eller medarbejdere fra plejecentrene, og de behøver ikke at være trænede cykelryttere. Cyklen er nemlig forsynet med en kraftig hjælpe-elmotor, så kørslen bliver overkommelig, selv om der er to voksne mennesker plus en kørestol på den trehjulede cykel.

Det var Bjarne Sonberg fra Klovenhøjs pårørenderåd, som oprindelig foreslog, at de lokale plejecentre burde have sådan en kørestolscykel. Under en ferietur til Ærø fik Bjarne Sonberg nemlig øje på en specialcykel af denne type, og han opfordrede derfor støtteforeningen til at bidrage til projektet.

Hans egen mor Ellen bor på Klovenhøj, og selv om den 85-årige Ellen Sonberg er dement og sidder i kørestol, har hun allerede haft fornøjelse af et par ture.

- Da jeg skulle teste cyklen, tog vi et smut til Davding, og det gik fint. Og jeg fornemmede, at min mor syntes godt om det, fortæller Bjarne Sonberg.

Han vil i den kommende tid fungere som en slags kørelærer og undervise andre i brugen af cyklen.

Peter Deichmann, formand for Klovenhøj og Søndergårdens Venner, Ellen Sonberg og Bjarne Sonberg fremviser her den nye cykel, der kaldes en Veloplus. Foto: Peter Hald
Annonce

Godt givet ud

Cyklen, der er fremstillet af det hollandske firma Van Raam, har kostet 50.000 kroner, oplyser Peter Deichmann, der er formand for støtteforeningen Klovenhøj og Søndergårdens Venner.

Deichmann er ikke i tvivl om, at pengene er godt givet ud, da cyklen vil bidrage til, at plejehjemsbeboere på de lokale plejecentre kan få nye oplevelser.

- Vi regner bestemt med, at cyklen vil blive brugt flittigt, siger han.

Lederen af Klovenhøj, Lene Vangsøe Christensen, er også overbevist om, at cyklen bliver populær. Især på Klovenhøj, der er special-plejehjem for demente, kan den blive nyttig:

- Det er en sansestimulerende oplevelse at få en tur på den cykel, og det er noget, der kan sætte gang i beboernes hukommelse, siger hun.

Specialcyklen er forsynet med tre hjul, og passageren i kørestol - her Ellen Sonberg - er spændt godt fast. Bjarne Sonberg bag styret fortæller, at cyklens rampe kan sænkes, så kørestolen hurtigt og nemt kan trilles ombord. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

God vilje, men ingen garanti for flere penge til indkøb i AC Horsens

Horsens

Tyve afsløret af overvågningskamera, mens de planlagde indbrud

Annonce