Annonce
Brædstrup

Sparekasse advarer kunder mod svindlere

Sparekassen Kronjylland. Arkivfoto: Morten Dueholm
Sparekassen Kronjyllands filial i Brædstrup har skrevet opslag på Facebook for at advare kunder mod svindlere, der udgiver sig for at være bankrådgivere.
Annonce

Brædstrup: Sparekassen Kronjyllands filial i Brædstrup har som noget ganske usædvanligt været nødt til at advare sine kunder via Facebook. Årsagen er, at svindlere har ringet til forskellige borgere i Brædstrup og omegn og givet sig ud for at være medarbejdere fra sparekassen eller andre lokale pengeinstitutter i et forsøg på at narre Nem-Id-koder, kortoplysninger med mere ud af folk.

I et opslag i den lokale by-facebook-gruppe "Det sker i Brædstrup" har kunderådgiver Jacob Højmose Olesen fra sparekassen blandt andet skrevet følgende:

"Hej, jeg hedder Jacob, og er kunderådgiver i Sparekassen Kronjylland i Brædstrup. Vi oplever desværre, at der er ringes ud i vores navn, nogle gange endda med rådgivers navn, fra nogle, som beder om NEMID-koder, kortoplysninger eller Mobilbank-koder fra især ældre mennesker. Det kunne vi ALDRIG finde på at bede om! Det er vigtigt, at du ALDRIG udleverer den slags oplysninger over telefonen. Er du i tvivl om, om det er os der ringer, så læg på, og ring tilbage til os direkte. Hellere en gang for meget, end en gang for lidt".

Flere Brædstrup-borgere har reageret på advarslen og oplyst på Facebook, at de har været i kontakt med svindlerne. Det lader dog ikke til, at ret mange er hoppet på limpinden. Svindlerne har heller ikke altid været lige snu eller præcise.

En af de borgere, der blev ringet op, fortæller således følgende:

"Blev ringet op igår af en, som præsenterede sig som 'nede fra banken af' da jeg spurgte hvilken bank, svarede han 'den bank du plejer at komme i, nede i Brædstrup' (udtalt Bredstrup) ....jeg grinte og sagde til ham at jeg ikke har bank der..."

Annonce

Flere kunder reagerede

Det lykkedes her til aften avisen at komme i kontakt med kunderådgiver Jacob Højmose Olesen fra Sparekassen Kronjylland. Han kan bekræfte, at sparekassen ganske rigtigt har advaret kunderne via facebook, og at sparekassens filial i Brædstrup har været i kontakt med flere kunder, der er blevet ringet op af svindlerne.

Han kan dog ikke oplyse, om svindelforsøgene er blevet meldt til politiet, og om der er nogen, der rent faktisk er blevet narret af svindlerne.

I skrivende stund har det ikke været muligt at komme i kontakt med ledelsen i Sparekassen Kronjylland i Brædstrup, da banken i øjeblikket er lukket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce