Annonce
Kultur

Spar Nord spytter 100.000 kroner i at kickstarte fritidslivet - 10 Horsens-foreninger slipper igennem nåleøjet

Foreningslivet har generelt lidt på to fronter på grund af corona: Dalende medlemstal og manglende indtægter fra events og festivaler. Spar Nord udlodder i alt 100.000 kroner til lokale foreninger, der kan søge midlerne. Arkivfoto: Palle Herløv
Begrund hvorfor netop din forening skal støttes med 10.000 kroner til glæde for medlemmerne, lyder opfordringen fra Spar Nord Horsens.

Horsens: En håndsrækning på 10.000 kroner og hjælp til inspiration i foreningerne efter lang tid uden normalt fritidsliv.

Det er overskriften på et initiativ fra Spar Nord Horsens, der i samarbejde med Spar Nord Fonden giver i alt 100.000 kroner i kontant støtte - fordelt i 10 portioner - til foreninger i Horsens-området.

- Det sociale fællesskab i foreningerne har været voldsomt udfordret, lyder det fra Spar Nord Horsens, der også skriver, at blot fem procent af foreningerne - ifølge DGI - slet ikke har haft udfordringer på den sociale front i foreningslivet.

Annonce

Medlemstallet har været dalende mange steder i en tid præget af usikkerhed, go det har været svært at tjene penge til foreningskasserne penge på events og festivaler, der for en stor del har været ikke-eksisterende.

Foreninger i bred forstand

Spar Nord Horsens-direktør Jan Rasmussen og privatkundechef Steen Kahr Rasmussen slår fast, at det er foreningslivet i bred forstand, der er målgruppen. Altså handler det ikke kun om idrætsforeninger.

Til gengæld skal der tænkes i et projekt:

- Dem der søger, må gerne glæde medlemmerne med noget konkret, siger Steen Kahr Rasmussen.

Privatkundechef Steen Kahr Rasmussen har via sin fortid i Spar Nord Silkeborg erfaring med initiativer a la det, der nu sender 100.000 kroner ud i de lokale foreninger. Pressefoto: Spar Nord

Erfaringerne siger, at der kommer mange bud: I Esbjerg fik den lokale Spar Nord 100 ansøgninger, i Lillebælt-området søgte 52 og i Kolding 97. Så der er noget at grave sig ned i for den dommerkomité, der vælger de 10 "vindere" ud.

Dommerkomité vurderer ansøgninger

Frem til og med 10. november kl. 12 kan lokale foreninger, der har et cvr-nummer, begrunde, hvorfor netop de skal modtage 10.000 kroner - og i øvrigt vedlægge projektbeskrivelse og budget.

En dommerkomité vurderer herefter ansøgningerne, og tirsdag 30. november offentliggøres det hvilke 10 foreninger, der får støtte. Spar Nord Horsens-direktør Jan Rasmussen er vært ved en fælles overrækkelse.

Dommerkomiteen: Borgmester Peter Sørensen (S), byrådsmedlem og direktør Henning H. Jensen (V), tidligere sportsredaktør på Horsens Folkeblad Tommy Poulsen samt formand og næstformand i Spar Nords Bankråd Horsens: Jannik Haahr Antonsen og Annette Westergaard Poulsen.

Initiativet er et samarbejde mellem Spar Nord Horsens og Spar Nord Fonden. Spar Nord Banks største aktionær er netop Spar Nord Fonden, der hvert år udlodder udbyttet fra ejerandelen på 20 procent til projekter og initiativer i Danmark - lokalt, regionalt og nationalt. Det handler om cirka 50 millioner kroner årligt.

Spar Nord Fonden har i mange år bidraget også til arrangementer eller byggerier i Horsens: Der er således sendt cirka en million kroner i retning af både Vestsalen på Fængslet og den årligt tilbagevendende Tegnefestival i Horsens, oplyser Jan Rasmussen.

Annonce

Batter mest hos mindre aktører

Delt ud på 10 foreninger er donationerne i dette "den svære tid efter corona"-initiativ i en noget anden størrelsesorden, så de batter mest hos mindre aktører, er man opmærksom på i Spar Nord Horsens. Står der nyt udstyr, undervisning eller noget helt tredje på ønskesedlen i den enkelte forening, er der altså penge at søge.

De 100.000 kroner er en ekstra pulje på bagkant af den særlige corona-situation, oplyser Spar Nord. I april - godt et år efter de første restriktioner - viste en landsstatus, at DGI og DIF samlet set havde mistet 89.613 medlemmer.

Spar Nord Horsens-direktør Jan Rasmussen udlodder på vegne af banken og Spar Nord Fonden 10x10.000 kroner til lokale foreninger. Foto: Spar Nord HorsensAnnonce
Horsens

Tag kandidattesten her

AC Horsens For abonnenter

Genlæs livebloggen: AC Horsens tabte et nyt skridt i oprykningskampen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
KOMMUNALVALG

'Når det ikke er alle, der dropper dem, gør vi heller ikke': Valgplakaterne møder modstand - men nu er de hængt op alligevel

Horsens For abonnenter

Han sad fængslet længere end sin dom, men får ikke erstatning: - Det har været et ekstremt belastende forløb

Kultur

Se video: Susanne har ventet et år på koncert nummer 145 - og nu er Hansi Hinterseer endelig i Horsens

Kultur

Perlerække af Pretty Maids-anekdoter i ny bog: - Vi havde den samme drøm - vi ville være rock stars

Tre gode podcasts til en grå efterårsdag

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Han greb chancen, men holdkammeraterne skuffede

Horsens

Så er der rykket en ny eksotisk madbod ind på Posthuset: Klar med Danmarks største taco

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

AC Horsens

AC Horsens-træner ved en skillevej oven på ny skuffelse: En kamp mindre til at rette op på det i

Horsens For abonnenter

560 medlemmer og et jammerligt klubhus: Nu er spørgsmålet, om fodboldklub skal blive eller rykke i retning af Hatting

AC Horsens

Se videoanalyse og højdepunkter: Årsagerne til AC Horsens-nederlag er åbenlyse

Annonce