Annonce
Brædstrup

Spadestik på ny ungdomsplads: Vildt at vi får vores eget sted

Tre 8. klasser fra Brædstrup Skole tog skovlen i egen hånd og tog det første spadestik til byens nye ungdomsplads. Foto: Morten Pape
Tirsdag var der første spadestik på en ny ungdomsplads i Brædstrup. Tre 8. klasser fra Brædstrup Skole svingede skovlen til de unges nye plads, som skal være klar til foråret.
Annonce

Brædstrup: 30 spader stod på rad og række, da der tirsdag efter skoletid blev taget første spadestik på byens nye ungdomsplads. Det var tre 8. klasser fra Brædstrup Skole, som fik æren af at skovle det første jord og dermed sætte det første byprojekt i områdefornyelsen i gang.

- Det bliver vildt fedt med en ungdomsplads. Jeg tror, der er mange, der vil bruge den - både indenfor og udenfor skoletiden. Det er dejligt, at vi kan få et sted, hvor vi kan hænge ud med vennerne. Vi har manglet et sted i byen, hvor vi kan være med nogle siddepladser, og det får vi her, sagde Nanna Ross Dal kort før, det første spadestik blev taget.

Både hun og veninden, Julie Hansen, ser frem til, at den nye ungdomsplads står færdig til foråret, og de tænker begge, at pladsen vil gøre byen mere attraktiv for de unge.

- Det er vildt, at vi får et sted, hvor vi kan være os selv og ikke bliver overvåget af voksne. Det tror jeg, vil tiltrække mange unge. Det vil gøre byen mere attraktiv og måske lokke nogle flere unge til skolen. Det kunne være fedt, sagde Julie Hansen.

Efter den formelle del med taler og spadestik var overstået, stod den på snegle og sodavand. Foto: Morten Pape
Annonce

En super god idé

I Horsens Kommune findes der i forvejen ungdomspladser i forbindelse med ungdomsskolerne, men Brædstrup er det første sted i kommunen, hvor der etableres en ungdomsplads midt i bybilledet. Den idé vakte glæde hos borgmester Peter Sørensen, som holdt talen til igangsættelsen af ungdomspladsen.

- Jeg synes, ideen om en ungdomsplads er en super idé. Her får de unge et sted, hvor de kan være, og de kan få lov til at hygge sig og bare være unge. Unge kan godt være kåde og larme lidt, så nu får de et sted, hvor de gerne må larme og gøre, som de vil. Forældrene skal selvfølgelig stadig være opmærksomme på, hvad de unge laver, men i 99% af tiden hygger de sig jo bare, sagde Peter Sørensen.

Annonce

Plads til hygge og bevægelse

I Brædstrup Lokalråd var formand Søren Munk godt tilfreds med, at der efter et langt tilløb endelige blev sat gang i det første byprojekt i områdefornyelsen.

- Det er dejligt, at de 18 mio. kroner i områdefornyelsen kommer ud og gør gavn. For os er det rigtig glædeligt, at det netop er ungdomspladsen, som vi får startet ud med. Vi har manglet et sted for byens unge, hvor de kan være, sagde Søren Munk.

Ungdomspladsen kommer bl.a. til at rumme et scenepodie, en siddetrappe og et aktivitetsområde med blandt andet bordtennis og bålplads.

- De unge har selv været med til at bestemme, hvad pladsen skal indeholde. Vi håber, det betyder, at de unge vil føle ejerskab for projektet. De unge skal imidlertid også gøre lidt selv. De skal f.eks. være med til at lave møblerne til pladsen, sagde Søren Munk.

Nanna Ross Dal og Julie Hansen ser begge frem til, at byens unge kan få et sted, hvor de kan dyrke ungdomslivet i fred for voksne. Foto: Morten Pape
Annonce

Godt for ungdomskolen

Den nye ungdomsplads ligger foran ungdomsskolen og musikskolen i Brædstrup, og ungdomsskolens nye leder Søren Voigt glæder sig til, at pladsen står færdig.

- Vi kommer til at få rigtig meget ud af den nye ungdomsplads, fordi vi nu får et udeareal, som er designet til de unge. Vi vil derfor kunne trække de unge mere ud af huset, end vi kunne før. Samtidig gør pladsen også, at vi bedre kan fastholde de unge til at være omkring klubben og ikke alle mulige andre steder i byen. Vi tænker, at vi både kan bruge pladsen til grill og hygge men også til musikarrangementer i samarbejde med musikskolen. Så for os kan det ikke blive bedre, sagde Søren Voigt.

Horsens Kommune holdt tirsdag første spadestik på Brædstrups nye ungdomsplads, hvor byens unge fremover kan få et uformelt mødested. Foto: Morten Pape
Flere af de unge ville høre borgmester Peter Sørensen, om det var tilladt at larme på den nye ungdomsplads. Det mente han nok, at de måtte. Foto: Morten Pape
Formand for Brædstrup Lokalråd, Søren Munk, glædede sig over, at der endelig blev sat gang i det første byprojekt i områdefornyelsen i Brædstrup. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce