Annonce
Horsens

Spaden kom i jorden: Her skyder husene snart op

Tre-årige Emma Knörr Roersen hjalp til med det første spadestik. Fra venstre er det mor Sanja Knörr, far Kim Roersen og borgmester Peter Sørensen. Foto: Jens Amtoft
Nu bygges der på Stakken. Lokalt par kan se frem til at flytte ind i nyt hus til sommer.
Annonce

Gedved: Det var ikke svært at få spaden i jorden tirsdag eftermiddag på Stakken i Gedved.

Her var der første spadestik på den nye udstykning, og den helt nye spade klarede turen i den mudrede jord noget bedre end de sko, der sad på de folk, der skulle betjene spaden.

Inden længe vil man kunne se de første huse rejse sig på udstykningen Stakken og Kimet, der ligger i forlængelse af den første del af udstykningen, Akset og Strået, alt sammen i den nordlige del af Gedved.

Borgmester Peter Sørensen (S) og Jens D. Olesen fra Huscompagniet hjalp til med spadestikket, som også tre-årige Emma Knörr Roersen havde en andel i.

Ved siden af holdt en spritny gravemaskine fra Lund Byg & Anlæg klar til at overtage efter spaden.

Familien Kim Roersen, Sanja Knörr og datteren Emma kan om nogle måneder flytte ind i nyt hus i udstykningen.

- Vi ved endnu ikke helt præcist, hvornår vi kan flytte ind, men det bliver juni eller juli, sagde Sanja Knörr efter det første spadestik.

Hun stammer selv fra Tyskland, mens hendes mand Kim Roersen er opvokset i Gedved.

- Vi skulle enten bygge i Frankfurt eller i Gedved, sagde Kim Roersen med et grin.

- Jeg er lokal. Jeg har været væk fra Gedved i en periode, og så er vi vendt tilbage. Vi har boet sammen i otte år, og vi fik solgt vores hus i Gedved i maj, så i øjeblikket bor vi midlertidigt hos min mor her i byen, fortalte Kim Roersen.

Han og Sanja Knörr har længe haft kig på den nye udstykning.

- Det har vi haft, lige siden vi fik nys om, at der kom en udstykning på Stakken og Kimet, sagde Kim Roersen.

Grunden, hvor de bygger, er den højest beliggende på den nye udstykning, og det er også grunden med den bedste udsigt.

- Det var den her, der var vores første prioritet, men vi har kigget på flere af grundene herude, forklarede Sanja Knörr.

Vi har solgt 12 af de 44 grunde på nuværende tidspunkt, to på Kimet og 10 på Stakken. Tre af grundene har jeg solgt hen over julen, så det går stærkt.

Mette Munk, bosætningskonsulent

Annonce

Går stærkt

Der har været stor interesse for grundene på Stakken og Kimet, fortalte Mette Munk, der er kommunens bosætningskonsulent.

- Vi har solgt 12 af de 44 grunde på nuværende tidspunkt, to på Kimet og 10 på Stakken. Tre af grundene har jeg solgt hen over julen, så det går stærkt. Jeg har rigtig meget salgsmateriale ude lige nu. Nu skal hverdagen lige i gang igen efter jul, og man skal have talt med banken og med ejendomsmægler og med byggefirmaer, så det vil typisk være i starten af februar og i vinterferien, at der bliver run på, fortalte Mette Munk.

Derudover er der en projektgrund ved siden af Kimet, der er i udbud nu. Her skal der være rækkehuse.

Det første officielle spadestik. Fra venstre er det Emma og hendes mor Sanja Knörr. Derefter er det Kim Roersen, Jens D. Olesen og Peter Sørensen. Foto: Jens Amtoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce