Annonce
Brevkasse

Spørgsmål til juristen: Skal mit hus være beboet, mens jeg er udstationeret?

Foto: Colourbox
Annonce

Vi er i en situation hvor vi ikke kan benytte vores hus de næste par år af forskellige årsager, blandt andet udstationering rent arbejdsmæssigt i udlandet.

I den forbindelse er vi kommet i tvivl om, hvilke regler der gælder om bopælspligt, herunder om vi er forpligtet til at leje vores hus ud.

Hvem bestemmer egentlig, om der er bopælspligt eller ej?

Annonce

Svar

En bopælspligt kan bedst defineres som en ejers pligt til at sørge for, at hans beboelsesejendom er beboet.

Ejer man et helårshus, man ikke selv bor i, har man som udgangspunkt pligt til at leje det ud.

For at overholde bopælspligten skal man opholde sig i Danmark mindst 180 dage om året. I tilfælde af udstationering, hvor man framelder sig Folkeregistret, har man som udgangspunkt pligt til at leje den ud i stedet.

Det er kommunen, der beslutter, hvor og om der er bopælspligt. I bør derfor henvende jer til kommunen for at få klarlagt, i hvilket omfang der er bopælspligt.

Selvom der i en kommune er bopælspligt i et eller flere områder, oplever man ofte en meget lempelig fortolkning af reglerne, og jeg har endnu til gode at opleve en sag i lokalområdet, hvor en kommune har skredet ind over for en ejer af et ubeboet helårshus.

Annonce

Mest læste

Annonce
Horsens

HFS testede nye spillere

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Er mundbind falsk sikkerhed?

Horsens

Danish Crown tester dagligt 1330 ansatte, men chauffører går fri: Vi har indført et system, som minimerer fysisk kontakt

Annonce