Annonce
Erhvervsretlig brevkasse

Spørgsmål til juristen: Når jeg kun har få ansatte, skal jeg så tegne en arbejdsskadeforsikring?

Advokaterne Jannik Haahr Antonsen (t.v.) og Lars Langhoff svarer på erhvervsretlige spørgsmål. Spørgsmålene kan sendes til jha@codexlaw.dk. Arkivfoto: Morten Pape

Jeg driver en mindre virksomhed med få medarbejdere, hvor vi har en butik med salg af tøj. I den forbindelse er jeg for nylig blevet gjort opmærksom på, at jeg bør have en arbejdsskadeforsikring, fordi jeg har medarbejdere. Er det korrekt?

Da virksomheden er så lille, troede jeg ikke, det var nødvendigt. Mine medarbejdere er desuden ansat på forskellige vilkår, da nogle er ansat på fuld tid, og andre kun arbejder sjældent i butikken. Skal de alle være omfattet af en arbejdsskadeforsikring?

Svar:

Annonce

Det er helt korrekt, at du skal have en arbejdsskadeforsikring.

Det følger af arbejdsskadesikringsloven, at enhver arbejdsgiver, som i sin tjeneste beskæftiger personer som nævnt i lovens paragraf 2, har sikringspligt efter loven for disse personer, dog med få undtagelser.

Omfattet af arbejdsskadesikringslovens paragraf 2 er personer, der ansættes til at udføre arbejde her i landet for en arbejdsgiver. Det fremgår af bestemmelsen, at både lønnet og ulønnet arbejde er omfattet af loven, ligesom arbejdet både kan være varigt, midlertidigt eller forbigående.

Der er som nævnt få undtagelser, herunder at pligten om at tegne en arbejdsskadeforsikring ikke gælder ved medhjælp under arbejde i privat husholdning eller under udførelse af privat tjeneste, hvis den samlede beskæftigelse ikke overstiger 400 timer i et kalenderår. Dette er ikke relevant i dit tilfælde, da du har ansatte i din virksomhed, hvilket ikke hører under hverken arbejde i privat husholdning eller udførelse af privat tjeneste.

Formålet med en arbejdsskadeforsikring er, at dine medarbejdere er dækket, såfremt der skulle ske en ulykke i forbindelse med arbejdet.

Hvis der ikke tegnes en arbejdsskadeforsikring, og en ansat kommer ud for en ulykke, skal arbejdsgiveren selv betale erstatning til den tilskadekomne medarbejder og for sagens behandling, medmindre der foreligger formildende omstændigheder.

Desuden straffes en arbejdsgiver, der ikke tegner en arbejdsskadeforsikring, med bøde. Derfor er det utrolig vigtigt at have arbejdsskadeforsikringen på plads.

Desuden straffes en arbejdsgiver, der ikke tegner en arbejdsskadeforsikring, med bøde.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Hedensted

Politiet måtte tilkaldes til to kamphaner på bodega

Erhverv

Fra bekymrende forår til travl sommer: Turister har bidt på nyt maritimt ferietilbud i Juelsminde

Forsvaret: Det vil tage mere end 50 år at rydde op efter vores forureninger

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Erhverv

Hun vil inspirere til flere kulører i boligen: I ny butik på Bjerrevej kan man hente gode ideer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Højere vandstand i Bygholm Sø end ved sidste års evakuering: Afspærring måtte skæres op og 4000 liter blev sendt videre i åen - i sekundet

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Hedensted

Hedensted får træls topplacering for hjemmehjælp: Ældre Sagen kalder til borgermøde på trods af usikre tal

Horsens For abonnenter

Stadeholderne bliver væk fra Horsens: 'Jeg har hørt, at det er helt dødt'

Horsens

Slingrende kørsel vakte opmærksomhed - nu er 68-årig sigtet for spritkørsel

Annonce