Annonce
Brevkasse

Spørgsmål til juristen: Dækker ejerskifteforsikringen skimmelsvamp?

En ejerskifteforsikring dækker ikke nødvendigvis, hvis der konstateres skimmelsvamp i ens nye bolig. Arkivfoto

I efteråret 2018 overtog vi en en ældre murermestervilla i tre plan.

Efter råd fra vores advokat tegnede vi en ejerskifteforsikring, så vi kunne være på den sikre side, hvis skaden skulle ske.

Det har vist sig, at der i etageadskillesen mellem kælderen og stueetagen er et stort angreb af skimmelsvamp, men til vores store overraskelse har vi fået afslag fra forsikringsselskabet, der ikke vil dække skaden.

Kan det virkelig passe, at det ikke er noget, forsikringen skal dække?

Annonce

Svar

Mange misforstår, hvad en ejerskifteforsikring kan dække, dels fordi man ikke har fået korrekt rådgivning om produktet, og dels fordi mange fejlagtigt tror, at en ejerskifteforsikring dækker alle fejl og mangler, der ikke er nævnt i tilstandsrapporten og el-eftersynsrapporten.

Det er langt fra altid, at en ejerskifteforsikring dækker, hvis der er skimmelsvamp i huset.

Der vil altid være en vis mængde skimmesvamp i et hus, typisk i kældre og tagrum.

Ejerskifteforsikringen dækker som udgangspunkt, hvis mængden af skimmelsvamp er så alvorlig på tidspunktet for overtagelsen, at det påvirker indeklimaet og derved nedsætter husets brugbarhed nævneværdigt.

Det er med andre ord en konkret vurdering, der afgør, om forekomst af skimmelsvamp er en dækningsberettiget skade eller ej.

Jo ældre huset er, og det forhold, at der er en kælder, er ofte ensbetydende med, at et forsikringsselskab med rette kan afvise at dække en skade.

I bør få vurderet jeres sag af en uvildig advokat med ekspertise inden for området med henblik på at få klarlagt, om I har en sag eller ej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce