Annonce
Horsens

Spørgsmål til advokaten: Må vi opsige medarbejder, der er i fertilitetsbehandling?

Advokaterne Jannik Haahr Antonsen (t.v.) og Lars Langhoff svarer på erhvervsretlige spørgsmål. Spørgsmålene kan sendes til jha@codexlaw.dk. Arkivfoto: Morten Pape


Vi er en virksomhed, der er i tvivl om, om der gælder særlige regler for opsigelse af medarbejdere under fertilitetsbehandling.

Vi står i den ærgerlige situation, at vi i virksomheden bliver nødt til at opsige flere medarbejdere på grund af nedgang i arbejdsmængden. Én af de medarbejdere, vi overvejer at opsige, er netop påbegyndt fertilitetsbehandling.

Kan vi opsige denne medarbejder, selvom hun er under fertilitetsbehandling?

Annonce

Svar

Jeres tvivl er ikke helt ubegrundet, idet lønmodtagere er beskyttet mod afskedigelse helt eller delvist begrundet i fertilitetsbehandling.

Det er ikke en objektiv beskyttelse af medarbejderen, hvilket betyder, at man gerne må opsige medarbejderen af en anden rimelig årsag.

Beskyttelsen af en medarbejder under fertilitetsbehandling gælder fra det tidspunkt, hvor den egentlige fertilitetsbehandling er påbegyndt. Hvis en medarbejder blandt andet er under udredning hos egen læge eller henvist til fertilitetsbehandling, men selve behandlingen endnu ikke er begyndt på opsigelsestidspunktet, er medarbejderen ikke omfattet af beskyttelsen.

Hvis en medarbejder opsiges under fertilitetsbehandling er der delt bevisbyrde. Medarbejderen skal derfor påvise de omstændigheder, som giver anledning til at formode, at hun er opsagt helt eller delvist på grund af fertilitetsbehandlingen.


Lønmodtagere er beskyttet mod afskedigelse helt eller delvist begrundet i fertilitetsbehandling.


Hvis hun kan det, flyttes bevisbyrden over på arbejdsgiveren, som skal bevise, at medarbejderen er blevet opsagt af en anden rimelig grund, og ikke på grund af fertilitetsbehandling.

Man skal dog være opmærksom på, at der ændres fra delt til omvendt bevisbyrde, hvis medarbejderen bliver gravid. I så fald påhviler det arbejdsgiveren at bevise, at medarbejderen ikke er blevet opsagt på grund af graviditet.

Praksis viser, at den omvendte bevisbyrde gælder fra det tidspunkt, hvor det kan konstateres, at graviditeten er fastholdt.

Jeres virksomhed bør derfor overveje, om i med sikkerhed kan bevise, at opsigelsen af medarbejderen hverken helt eller delvist er grundet fertilitetsbehandling, men at opsigelsen derimod skyldes nedgang i arbejdsmængden.

Annonce
Horsens For abonnenter

Kommunen afviser dispensation: Autocentralen skal flytte dæklager på Vejlevej, men naboerne er ikke tilfredse

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Grusgrav bliver en realitet - nu kigger skuffet borgergruppe fremad

Hedensted For abonnenter

Fire Juelsminde-virksomheder vil bygge fælles solcelleanlæg ved Glud: Området skal også være rekreativt

Hedensted

Nej, man må ikke brænde sit skur af som sankthansbål: - Det er ikke en god idé

Sport

Kæmpesejr til Odder

Sport

HFS dømt til nedrykning fra danmarksserien

Leder For abonnenter

Horsens holder vejret, mens politikerne kæmper om E45

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Danmarks vildeste legetøjsbutik: Kids Coolshop rykker ind på stort lejemål i Bytorv Horsens

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Sport

Hedensted rystede topholdet

Horsens For abonnenter

De sagde nej til at sende vasketøjet på vaskeri: Sådan klarer vi vasketøjet i dag

Odder

Læsernes dom: Host op med penge til legepladser

Annonce