Annonce
Horsens

Spørgsmål til advokaten: Må vi opsige medarbejder, der er i fertilitetsbehandling?

Advokaterne Jannik Haahr Antonsen (t.v.) og Lars Langhoff svarer på erhvervsretlige spørgsmål. Spørgsmålene kan sendes til jha@codexlaw.dk. Arkivfoto: Morten Pape


Vi er en virksomhed, der er i tvivl om, om der gælder særlige regler for opsigelse af medarbejdere under fertilitetsbehandling.

Vi står i den ærgerlige situation, at vi i virksomheden bliver nødt til at opsige flere medarbejdere på grund af nedgang i arbejdsmængden. Én af de medarbejdere, vi overvejer at opsige, er netop påbegyndt fertilitetsbehandling.

Kan vi opsige denne medarbejder, selvom hun er under fertilitetsbehandling?

Annonce

Svar

Jeres tvivl er ikke helt ubegrundet, idet lønmodtagere er beskyttet mod afskedigelse helt eller delvist begrundet i fertilitetsbehandling.

Det er ikke en objektiv beskyttelse af medarbejderen, hvilket betyder, at man gerne må opsige medarbejderen af en anden rimelig årsag.

Beskyttelsen af en medarbejder under fertilitetsbehandling gælder fra det tidspunkt, hvor den egentlige fertilitetsbehandling er påbegyndt. Hvis en medarbejder blandt andet er under udredning hos egen læge eller henvist til fertilitetsbehandling, men selve behandlingen endnu ikke er begyndt på opsigelsestidspunktet, er medarbejderen ikke omfattet af beskyttelsen.

Hvis en medarbejder opsiges under fertilitetsbehandling er der delt bevisbyrde. Medarbejderen skal derfor påvise de omstændigheder, som giver anledning til at formode, at hun er opsagt helt eller delvist på grund af fertilitetsbehandlingen.


Lønmodtagere er beskyttet mod afskedigelse helt eller delvist begrundet i fertilitetsbehandling.


Hvis hun kan det, flyttes bevisbyrden over på arbejdsgiveren, som skal bevise, at medarbejderen er blevet opsagt af en anden rimelig grund, og ikke på grund af fertilitetsbehandling.

Man skal dog være opmærksom på, at der ændres fra delt til omvendt bevisbyrde, hvis medarbejderen bliver gravid. I så fald påhviler det arbejdsgiveren at bevise, at medarbejderen ikke er blevet opsagt på grund af graviditet.

Praksis viser, at den omvendte bevisbyrde gælder fra det tidspunkt, hvor det kan konstateres, at graviditeten er fastholdt.

Jeres virksomhed bør derfor overveje, om i med sikkerhed kan bevise, at opsigelsen af medarbejderen hverken helt eller delvist er grundet fertilitetsbehandling, men at opsigelsen derimod skyldes nedgang i arbejdsmængden.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Horsens

Skoleleder fik et uventet skulderklap: Vi sidder jo normalt ikke forrest, når der uddeles ros

Leder For abonnenter

Central gade i Horsens er det uforløste potentiales holdeplads

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sport For abonnenter

Nederlag udstillede niveauforskel - men muligheder: Derfor kan Horsens IC stadig slå Bakkens Bears og sikre sig sølvtøj senere på sæsonen

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Annonce