Annonce
Hedensted

Spøgelsesbygningen forbliver livløs: - Hele torveprojektet er dødt

Der er ingen udsigt til, at Brdr. Michaelsens Plads i Hedensted kommer til at tage sig anderledes ud, efter projektet om at omlægge torvet er sendt i graven. Arkivfoto: Michael Svenningsen
To lejere er sprunget fra muligheden for at flytte til den forladte Rema 1000 i Hedensted. Af samme grund droppes alle planer om at grave bygningen fri for at skabe facade og indgang mod Brdr. Michaelsens Plads.
Annonce

Hedensted: Selvom første spadestik til den 2,3 mio. kr. dyre omlægning af Brdr. Michaelsens Plads i Hedensted skulle være skudt i gang nogenlunde samtidig med årsskiftet, ligger torvet fortsat hen som altid.

Og det skyldes den helt lavpraktiske grund, at projektet er skrinlagt, fortæller vicekommunaldirektør Johan Stadil Petersen.

En vigtig del af planen var, at torvet ind mod den forladte Rema 1000-bygning skulle graves 70 cm ned for at lave indgang og facade ud mod den centrale del af pladsen. Men nu ønsker bygningens ejer, AP Pension, som skulle have finansieret 500.000 kr. af arbejdet, ikke længere at være med.

De interesserede lejere, der skulle gøre investeringen rentabel, er nemlig sprunget fra.

- Projektet er dødt, da vi har fået at vide fra AP, at det ikke længere er aktuelt for dem, efter deres aftale med to butikker er faldet til jorden. Vi havde glædet os til at få et nyt udtryk med mere liv end i dag, men hovedformålet var at skaffe en ny adgang til Rema-bygningen, og derfor er det ikke noget, vi som kommune vil løfte selv, siger Johan Stadil Petersen.

Foruden en nedgravning af torvet indeholdt projektet også en vision om at etablere en fast sandkasse og en form for vandelement, mens der ligeledes skulle være plads til udeservering.

Finder AP nye lejere, som også vil have facade ud mod torvet, kan vi genoptage projektet. Men som det ser ud lige nu, er det hele skrinlagt.

Johan Stadil Petersen, vicekommunaldirektør, Hedensted Kommune

Annonce

Mangler pladsen

En af de butikker, der oprindeligt skulle være flyttet, er Cycleworld på Haralds Plads.

Medejer Jesper Keldsen ønsker ikke at uddybe, præcis hvorfor underskriften i sidste ende udeblev, men peger blandt andet på udsigten til at skulle flytte ind ved siden af et tomt lejemål som en faktor.

- Vi er ærgerlige, for efter vi er vækstet betydeligt hurtigere end forventet, mangler vi virkelig pladsen. Det er luksusproblemer, men nu arbejder vi i stedet videre med en løsning sammen med vores nuværende udlejer, for placeringen er vi bestemt ikke utilfredse med. Det er bare ikke holdbart, at vi fylder en del af vores udstilling med reparationscykler til værkstedet, siger han.

Kommunen har brugt 50.000-100.000 kr. på projektering. Det beløb forhandles der nu med AP Pension om fordelingen af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce