Annonce
Livsstil

Gør det selv-manden Kjeld Bjerre: Det hedder en biscuit joiner

Makita kalder deres biscuit joiner for en universalfræser - den kan nemlig bruges til meget andet end lige samlinger med kiks. Men det er en anden historie …
Annonce
Annonce

Hej Kjeld

Tak for dit oplæg; snedig dims, borelære til dyvelsamlinger. Altid tilfredsstillende at konstruere sine egne dimser!

Fiskfræseren, som du nævner (den hedder på engelsk en biscuit joiner) er muligvis meget hurtigere og nemmere at bruge til præcise 180 gr. kant mod kant-samlinger. Ligeledes vil en cordless biscuit joiner (f.eks. Makita) være et fornuftigt valg, hvis man vil undgå at bore helt nøjagtige huller.

Med venlig hilsen

Barry Hargreaves, Odense

Annonce

Hej Barry

Fisk (kiks eller biscuits - kært barn har mange navne) er en god og gangbar metode til alle mulige og umulige samlinger. Ingen tvivl om det - der er jo en god grund til, at de har fundet så stor udbredelse. Og der er heller ingen tvivl om, at det går lettest, hvis man har en rigtig fisk-fræser, men - i en snæver vending kan man faktisk også bare bruge sin helt almindelige overfræser.

Problemet er, at en fisk-fræser af anerkendt mærke er ganske kostbar - en Makita, koster eksempelvis på den gale side af 2000 kroner. Og Makita plejer at høre hjemme i den billige ende af det professionelle marked.

For nogle år siden faldt jeg derfor for fristelsen til at teste en billig kineser, som ved første blik så ud til at kunne det samme - men den holdt ikke én meter: Mekanikken var upræcis og slasket - den var bøvlet at håndtere og gav skæve samlinger.

Det er derfor, jeg synes, at den lille borelære til dyvler er smart: Den koster ingenting, fordi man kan lave den selv - og det er faktisk meget lettere at håndtere dyvler, end rygtet siger, når man har en borelære.

Og så er det, som du også siger, altid sjovt at lave og bruge sine egne små hjælpeværktøjer.

Venlig hilsen

Kjeld Bjerre

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Tyv blev pågrebet efter indbrud

Annonce