Annonce
Horsens

Spøgelseshuset solgt for 500.000 kroner: Køber vil renovere Bjerrevej 40

Der er nu sat navn på køberen af Bjerrevej 40. Nicolaj Ørskov Olsen vil sætte huset i stand og måske flytte ind i det med familien. Arkivfoto: Morten Pape
Privatperson har købt den meget omtalte patriciervilla Bjerrevej 40. Han er 99 procent sikker på, at det vil lykkes ham at renovere det stærkt forfaldne hus.
Annonce

Horsens: Salget af den meget omtalte patriciervilla Bjerrevej 40 er nu tinglyst. Den nye ejer, Nicolaj Ørskov Olsen, vil sætte huset i stand og måske selv flytte ind i det med familien.

Huset, der i folkemunde går under navnet "spøgelseshuset", er solgt for 500.000 kroner, og Nicolaj Ørskov Olsen overtager villaen 1. februar via et nyoprettet anpartsselskab, Viktor E Aps, der er oprettet til formålet.

- Jeg har taget en chance, men jeg ser det også som en spændende mulighed. Planen er at renovere huset og så vidt muligt bringe det tilbage til den stand, det havde, da det blev bygget. Jeg ønsker at bevare det originale hus mest muligt, siger han til Folkebladet.

- I første omgang skal vi lave nogle nødreparationer. Der er nogle huller, der skal lukkes lynhurtigt. Derefter skal vi i gang med en gennemgang af huset fra kælder til kvist, så vi kan få overblik over, hvad det er, vi står med. Det ved jeg ikke helt endnu, men jeg er 99 procent sikker på, at det kan lade sig gøre at bevare huset. Min vurdering er lige nu, at det vil tage et års tid at renovere det, siger han.

Nicolaj Ørskov Olsen er uddannet biolog og er partner i et rådgivende ingeniørfirma. Han har ikke selv forudsætninger for at sætte huset i stand, siger han. Det skal han hyre professionelle til.

- Du har indtil videre investeret 500.000 kroner i huset. Hvad vil det koste at sætte det i stand?

- Det har jeg slet ikke overblik over endnu, det skal gennemgangen vise. Men jeg er ret sikker på, at det vil koste rigtig mange penge, siger han.

Det er jo et helt specielt hus og fra en tid, hvor man efter min mening byggede lidt pænere, end man gør i dag. Der er ikke så mange af den slags huse i Horsens, og det har et stort potentiale.

Nicolaj Ørskov Olsen, ejer af Bjerrevej 40

Annonce

Ville undgå nedrivning

Som mange andre horsensianere har Nicolaj Ørskov Olsen længe haft kig på huset, der blev bygget som en herskabsvilla i 1931, men i de seneste år har fået lov til at forfalde.

- Jeg har passeret hus to gange om dagen i de seneste 20 år og tænkt på det og drømt om det, ligesom mange andre. Det er jo et helt specielt hus og fra en tid, hvor man efter min mening byggede lidt pænere, end man gør i dag. Der er ikke så mange af den slags huse i Horsens, og det har et stort potentiale, siger han.

Nicolaj Ørskov Olsen var en af de flere hundrede borgere, der var med til fremvisningen af huset forud for den tvangsauktion, der så senere blev aflyst, fordi der var indgået en handel.

- Jeg fornemmede blandt de fremmødte, at der var mange, der talte om en nedrivning af huset. Det var det, jeg ville undgå ved at lave en aftale inden tvangsauktionen med den tidligere ejer, siger han.

På tinglysning.dk kan man også læse, at den tidligere ejer betalte 350.000 kroner for huset, da det i 1991 blev solgt på tvangsauktion.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Jyllands grønne vækstmotorvej

Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce