Annonce
Horsens

Spøgelseshuset solgt for 500.000 kroner: Køber vil renovere Bjerrevej 40

Der er nu sat navn på køberen af Bjerrevej 40. Nicolaj Ørskov Olsen vil sætte huset i stand og måske flytte ind i det med familien. Arkivfoto: Morten Pape
Privatperson har købt den meget omtalte patriciervilla Bjerrevej 40. Han er 99 procent sikker på, at det vil lykkes ham at renovere det stærkt forfaldne hus.

Horsens: Salget af den meget omtalte patriciervilla Bjerrevej 40 er nu tinglyst. Den nye ejer, Nicolaj Ørskov Olsen, vil sætte huset i stand og måske selv flytte ind i det med familien.

Huset, der i folkemunde går under navnet "spøgelseshuset", er solgt for 500.000 kroner, og Nicolaj Ørskov Olsen overtager villaen 1. februar via et nyoprettet anpartsselskab, Viktor E Aps, der er oprettet til formålet.

- Jeg har taget en chance, men jeg ser det også som en spændende mulighed. Planen er at renovere huset og så vidt muligt bringe det tilbage til den stand, det havde, da det blev bygget. Jeg ønsker at bevare det originale hus mest muligt, siger han til Folkebladet.

- I første omgang skal vi lave nogle nødreparationer. Der er nogle huller, der skal lukkes lynhurtigt. Derefter skal vi i gang med en gennemgang af huset fra kælder til kvist, så vi kan få overblik over, hvad det er, vi står med. Det ved jeg ikke helt endnu, men jeg er 99 procent sikker på, at det kan lade sig gøre at bevare huset. Min vurdering er lige nu, at det vil tage et års tid at renovere det, siger han.

Nicolaj Ørskov Olsen er uddannet biolog og er partner i et rådgivende ingeniørfirma. Han har ikke selv forudsætninger for at sætte huset i stand, siger han. Det skal han hyre professionelle til.

- Du har indtil videre investeret 500.000 kroner i huset. Hvad vil det koste at sætte det i stand?

- Det har jeg slet ikke overblik over endnu, det skal gennemgangen vise. Men jeg er ret sikker på, at det vil koste rigtig mange penge, siger han.

Annonce
Det er jo et helt specielt hus og fra en tid, hvor man efter min mening byggede lidt pænere, end man gør i dag. Der er ikke så mange af den slags huse i Horsens, og det har et stort potentiale.

Nicolaj Ørskov Olsen, ejer af Bjerrevej 40

Ville undgå nedrivning

Som mange andre horsensianere har Nicolaj Ørskov Olsen længe haft kig på huset, der blev bygget som en herskabsvilla i 1931, men i de seneste år har fået lov til at forfalde.

- Jeg har passeret hus to gange om dagen i de seneste 20 år og tænkt på det og drømt om det, ligesom mange andre. Det er jo et helt specielt hus og fra en tid, hvor man efter min mening byggede lidt pænere, end man gør i dag. Der er ikke så mange af den slags huse i Horsens, og det har et stort potentiale, siger han.

Nicolaj Ørskov Olsen var en af de flere hundrede borgere, der var med til fremvisningen af huset forud for den tvangsauktion, der så senere blev aflyst, fordi der var indgået en handel.

- Jeg fornemmede blandt de fremmødte, at der var mange, der talte om en nedrivning af huset. Det var det, jeg ville undgå ved at lave en aftale inden tvangsauktionen med den tidligere ejer, siger han.

På tinglysning.dk kan man også læse, at den tidligere ejer betalte 350.000 kroner for huset, da det i 1991 blev solgt på tvangsauktion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hvor skal pædagogerne komme fra?

Et vigtigt skridt til en bedre kvalitet i landets daginstitutioner. Sådan beskriver børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil resultatet af den aftale, som regeringen har indgået med støttepartierne fra SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet. Aftalen sikrer 1,6 milliarder kroner ekstra til landets kommunale børnehaver og vuggestuer frem mod 2025. Første del af puljen på 500 millioner kroner er på vej ud i kommunerne om meget kort tid. Pengene er øremærket til mere personale, så "børnene får den opmærksomhed, de har fortjent" som ministeren udtaler i en pressemeddelelse. Og det er mere end blot tomme ord. Kommunerne skal nemlig bevise, at de har brugt pengene på netop mere personale, og samtidig skal kommunerne dokumentere, at de flere voksne i daginstitutionerne ikke må føre til et fald i andelen af uddannede pædagoger. Man kan med andre ord ikke blot bruge pengene på uuddannede pædagogmedhjælpere for at få flest mulige hænder for pengene. De 500 millioner kroner er fordelt efter antallet af børn i 0-5 års alderen. De ekstra millioner betyder dog også, at det bliver lidt dyrere for forældrene at få deres børn passet. Ifølge SF's Jakob Mark bliver det dog ikke et problem, idet han mener, at mange forældre er villige til at betale mere for flere hænder omkring deres børn, hvilket han meget vel kan have ret i. På et budgetborgermøde i Odder i efteråret var der i hvert fald flere forældre, der spurgte, hvorfor kommunen ikke bare satte taksterne op, hvis der manglede penge. Svaret var, at det kan man ikke, fordi kommunerne ifølge loven kun kan sende 25 procent af prisen for en vuggestue- eller børnehaveplads videre til forældrene. Det betyder så, at forældrene nu skal betale lidt ekstra for de millioner, regeringen har fundet til kommunernes daginstitutioner. Spørgsmålet bliver bare, om man kan finde det antal uddannede medarbejdere, der skal til for at leve op til regeringens aftale. Ifølge tal fra pædagogernes fagforening, BUPL, var der i december 2019, hvad der svarer til mindre end 70 fuldtidsledige pædagoger i Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder kommuner tilsammen. Dertil kommer selvfølgelig pædagogiske assistenter. Alene i Horsens regner man med, at der kan ansættes mindst 35 flere voksne allerede i år. I Odder bliver der kun penge til en lille håndfuld, mens Hedensted får råd til cirka det dobbelte. Der skal med andre ord også kigges på, hvor de mange flere hænder skal komme fra.

Annonce