Annonce
Hedensted

Spærret for gennemkørsel: Kærvejen i risiko for at synke

Uldum Kær bliver i stigende grad oversvømmet pga. af store regnmængder, og siden dette billede blev taget i slutningen af oktober er der kommet så meget vand, at Kærvejen nu er totalt spærret for gennemkørsel. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Hedensted Kommune har 26. februar lukket Kærvejen i Uldum for gennemkørsel. Omkring 500 meter af vejen er total oversvømmet.
Annonce

Uldum: Fra i dag er det ikke længere muligt at køre ad Kærvejen ud til Uldum Kær. Hedensted Kommune har "på grund af vejens beskaffenhed og fare for, at den synker" valgt at spærre Kærvejen i begge ender.

Det fortæller leder af natur, vand og vej i Hedensted Kommune, Michael Laursen.

- Der er omkring en halv kilometer af Kærvejen, der er oversvømmet nu, og mange andre steder står vandet helt op til kørebanen. Kærvejen er en grusvej, og den bliver noget blød og ustabil af at være oversvømmet, og den kan simpelthen ikke holde til, at man kører på den, lyder det fra Michael Laursen.

Afspærringen er blandt andet lavet på baggrund af en optagelse af to lokale mænd, der kørte gennem vandmasserne på Kærvejen i deres firehjulstrækker. En video som avisen også har delt.

- Det er svært nok at holde vejen derude i forvejen, og vi ønsker ikke at få den ødelagt yderligere, ved at folk kører rundt og leger derude. Vejen ligger ovenpå en kæmpe stor sø og dele af den synker mere og mere ned i dyndet hvert år. Når vejen er så våd som nu, bliver den endnu mere sårbar, når man kører på den, lyder det fra Michael Laursen.

Det vil stadig være muligt at færdes i Uldum kær til fods. Men det er på eget ansvar understreger Hedensted Kommune. Privatfoto: Ida Schyth
Annonce

Et par måneder

Afspærringen vil blive opretholdt, indtil vandet trækker sig tilbage, og det kan godt tage et par måneder, vurderer Michael Laursen.

- Det vand, der oversvømmer Kærvejen, skal ledes væk fra området via Uldum Lilleå. Det kommer til at tage noget tid, da det er en forholdsvis lang og snørklet vej vandet skal, inden det kommer ned i Gudenåen. Vi har ikke mulighed for at besigtige skaderne derude, inden vandet har trukket sig tilbage, lyder det fra Michael Laursen.

Formand for Uldum Kær Naturlaug, Karl Christiansen har i avisen tidligere foreslået, at Kærvejen spærres permanent af i vinterhalvåret, og den idé er Michael Laursen ikke umiddelbart afvisende overfor.

- Det er noget, man godt kunne diskutere, ja. Driftmæssigt kunne det være en god ting, og selvom det er ekstremt lige nu, er det jo ikke usædvanligt, at vejen er oversvømmet derude, lyder det fra Michael Laursen.

Hedensted Kommune understreger, at det stadig er muligt at cykle og gå ud til oversvømmelserne. Det er dog ikke ufarligt, så færdsel sker på eget ansvar og risiko.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce