Annonce
Kultur

Spændingen er i top før musical-debut på HNT

Maria Norby Gjødsbøl er blandt drivkræfterne i Horsens Musical Teater, og hun glæder sig lige så meget som de unge til at gå på scenen på søndag. Hun og Louise Robinson skal optræde i rollen som konferencier og guide publikum gennem de mange musical-numre, koncerten byder på. Arkivfoto: Jakob Hedegaard-Høgh
Teater huser debut på "skole-koncept" for ambitiøse unge med en musical-stjerne i maven.

Horsens: En del håbefulde, unge musical-talenter i Horsens og omegn går formentlig rundt med en kriblende fornemmelse i mave-regionen i disse dage; søndag går det nemlig løs på Horsens Ny Teater.

Her har den nyetablerede teaterskole Horsens Musical Teater premiere på sit første store show - resultatet af måneders arbejde med nogle af de bedste unge musicaltalenter i Horsens og omegn.

Premieren sker med en koncert, hvor deltagere fra teaterskolens performance-hold sammen med to professionelle sangere skal lede publikum rundt i krogene af musical-genren.

- Vi er vildt spændte allesammen, og vi glæder os rigtig meget. Som undervisere har vi skruet bissen lidt på undervejs i forløbet for at få det bedste resultat, og de unge har knoklet, så vi har høje forventninger, siger sanger Maria Norby Gjødsbøl, som driver Horsens Musical Teater sammen med dramaturg Louise Elisabeth Robinson.

Annonce

...de unge har knoklet, så vi har høje forventninger.

Maria Norby Gjødsbøl, Horsens Musical Teater

Et godt hold

De to, der tidligere blandt andet har stået bag Horsens Ungdomskoles musical-opsætninger, etablerede sammen med kreative kræfter på HNT deres teater i sommeren sidste år.

Ideen var at skabe en platform for musicals, som Horsens ellers ikke har stolte traditioner for, og det sker blandt andet ved at lade unge med ambitioner følge undervisningsforløb, der kulminerer med større opsætninger. Som den, der spiller på søndag kl. 19.30.

- Vi har fået et virkelig godt hold op at stå. P.t. er det unge mellem 18 og 23 år, der er med på performance-holdet. De fleste er fra Horsens Kommune, og resten er fra de omkringliggende kommuner. De arbejder virkelig for sagen, siger Maria Norby Gjødsbøl.

Ud over medlemmerne af Horsens Musical Teaters performancehold skal de to professionelle sangere Miriam Gardner og Simone Egeriis på scenen ved søndagens koncert. Koret kommer til at bestå af deltagere i en musical-workshop, som Horsens Musical Teater også afvikler i weekenden, fortæller Maria Norby Gjødsbøl.

Disney-klassiker forude

Hun uddyber, at der har været pæn publikumsinteresse for showet, så hun håber, at de medvirkende kan leve op til forventningerne. Uanset hvad bliver det en spænding, der forløses for de unge, forsikrer hun.

- De får nok lov til lige at puste ud i en 14 dages tid, inden vi går i gang med andre af de projekter, vi har i gang, siger "skole-lederen" med et grin.

Hun fortæller, at Horsens Musical Teater har flere nye show og samarbejder undervejs. Flere af dem kan hun ikke fortælle om endnu, men en af årets store opgaver bliver blandt andet arbejdet med en stor opsætning af en af Disneys klassikere, "High School Musical II", som det lokale teater har fået lov til at gå ombord i.

- Vi har audition til juni, og så sætter vi stykket op i foråret 2021, afslører Maria Norby Gjødsbøl.

Louise Elisabeth Robinson fra Horsens studerer dramaturgi i Aarhus, og hendes kærlighed til scenekunsten har også tidligere skinnet igennem i lokale forestillinger med unge i besætningen - blandt andet på Horsens Ungdomsskole. Arkivfoto: Jakob Hedegaard-Høgh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce