Annonce
112

Sovende mand vækket af røgalarm efter ild i kælder

Røgdykkere blev sendt ind, da der fredag morgen kl. 5.12 opstod kælderbrand i et hus på Mosevangen. Heldigvis var der røgalarmer installeret, og de vækkede husets mandlige beboer, der slog alarm. Arkivfoto: Morten Pape

Horsens: En røgalarm beviste fredag morgen sit værd, da der kl. 12 udbrød brand i kælderen i et hus på Mosevangen i Horsens.

Alarmen, der var i stueetagen, gav sig til at bimle og vækkede husets mandlige beboer, der lå og sov, fortæller Søren Stidsen, indsatsleder ved Sydøstjyllands Brandvæsen.

Beboeren vågnede, konstaterede røg i huset og fik ringet 112.

Brandvæsenet var hurtigt fremme, fik sendt et røgdykkerhold ned i kælderen og slukkede branden.

- Der var gået ild i noget indbo, men ikke nogen stor brand, og vi fik den hurtigt slukket, fortæller Søren Stidsen.

Og, tilføjer han:

- Det var røgalarmen, der fik vækket manden, og det viser endnu engang, hvor vigtigt det er med røgalarmer.

Sydøstjyllands Politi skal nu have afdækket årsagen til branden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bilist fik ildebefindende og endte i baghave

Læserbrev

Trods corona-krise: Betal dit medlemskontingent!

Læserbrev: Vi står midt i en historisk krise, hvor samfundet mere eller mindre er lukket ned. Det udfordrer os alle - herunder vores foreninger, klubber og alle vores frivillige. Foreningerne i Horsens kommune ligger p.t. øde hen, uden aktivitet, med tomme klubhuse, ingen træninger, ingen kampe og ingen socialt samvær. Det betyder, at vores foreninger er (eller kan blive) udfordret på økonomien i form af manglende indtægter fra stævner, cups, sponsorater, indtægtsgivende arrangementer, kontingenter, m.m. I yderste konsekvens kan det få fatale følger for vores foreninger i form af lukninger. Desværre har jeg den seneste tid hørt fra flere personer, at de overvejer deres medlemskab af den lokale idrætsforening - når nu de ikke ”får noget for pengene”. Det gør mig frustreret at høre disse udmeldinger, for det er netop nu, at vi skal stå sammen, vise samfundssind og bakke op om vores foreninger. Mennesker er sociale væsner der har et fundamentalt behov for at være sammen med andre mennesker. Derfor indgår de fleste af os i fællesskaber i familien, med venner, på jobbet og i foreninger. Jeg ynder at sige, at mennesker er flokdyr, der skal stimuleres socialt. Den nuværende corona-krise gør, at vi skal holde os indendørs og isolere os fra andre mennesker. Det strider direkte mod vores menneskelige natur, hvilket udfordrer os som individer. Derfor tror jeg, at vi mere end nogensinde før har behov for vores foreninger. Når vi kommer ud på den anden side af krisen, har vi i den grad behov for at blive socialt stimuleret og få plejet vores sociale relationer i fællesskabet med andre mennesker. Så min klare opfordring: Betal dit medlemskontingent og støt op om din lokale forening. Så kan vi igen mødes i fællesskabet om den idræt eller foreningsaktivitet, vi brænder så meget for.

Annonce