Annonce
Horsens

Sommerpakke slår igennem: Halv pris på Horsens Ny Teater

Teaterdirektør Lone Wessel og resten af Horsens Ny Teater måtte se hele forårets program skride på grund af corona. Nu er der så småt ved at komme gang i teaterhjulene igen, og det sker blandt andet med en række arrangementer til halv pris. Arkivfoto: Morten Pape
Comedy og to koncerter bliver omfattet af den rabat-gave, der skal være med til at sætte skub i  en del af teatrerets "gave".
Annonce

Horsens: Få det hele - betal det halve.

Sådan lyder tilbuddet nu fra Horsens Ny Teater, der har valgt at benytte sig af den såkaldte sommerpakke, som Folketinget forleden blev enigt om.

Pakken er et økonomisk rygstød til kulturlivet, der sikrer, at blandt andet teatre kan give klækkelige rabatter i løbet af sommeren.

Målet er at sætte mere skub i dansk økonomi i forbindelse med coronakrisen, og i Horsens drejer det sig om tre arrangementer: Comedy Logen 30. juni og to koncerter; Claus Hempler 4. juli og Teitur 8. juli, oplyser teateret, hvor direktør Lone Wessel glæder sig over at kunne give publikum de tre slagtilbud.

Annonce

Forpligtet til at gribe muligheden

- Som stor kulturinstitution i byen synes jeg næsten, vi er forpligtet til at gribe muligheden. Personligt har jeg for længst accepteret, at jeg skal holde ferie herhjemme i år. Sådan tror jeg også, andre har det, og derfor er det skønt med de her tilbud, mener direktøren, som i det hele taget jubler over at se folk i teatersalen igen.

Teateret åbnede igen 18. juni med en koncert med Steffen Brandt, og selv om publikumsrækkerne kun må være halvt fyldte, og selv om corona-restriktionerne afkræver ekstra opmærksomhed på sikkerheden, har genstarten været positiv.

Annonce

Skønt at være i gang

- For et teater, der har været lukket i næsten tre måneder, er det ubeskriveligt skønt at være i gang. Så abstraherer vi fra, at vi ikke kan have fuld sal, for vi kan også mærke på publikum, at de har glædet sig, siger Lone Wessel, som netop har åbnet billetsalget til de tre kommende "rabat-oplevelser".

Prisen for Comedy Logen, hvor man kan opleve navne som Michael Schøt og Martin Nørgaard, bliver 115 kr. for en siddeplads, mens prisen for koncert-billetterne til Steppeulv-prisvinderen Claus Hempler og færøske Teitur bliver 130 kr.

Sommerpakken

Et flertal i Folketinget har lanceret den såkaldte sommerpakke, der er en økonomisk håndsrækning til kultur- og indrætsområdet. Pakken, der er på omkring 700 millioner kroner, skal være med til at skubbe økonomien på området i gang igen i forbindelse med corona-krisen.

En del af pakken, 186,5 millioner kroner, skal sikre, at danskerne kan få halv pris på en stribe udvalgte kultur- og foreningsoplevelser i løbet af skolernes sommerferie.

De enkelte kulturudbydere bestemmer selv, om de vil bruge puljen, og omfattet er "entrebilletter til museer, teatre, spillesteder og orkestre med siddende publikummer, revyer, cirkusser, Folkeuniversitetet, foreningsaktiviteter, videnspædagogiske aktivitetscentre og zoologiske anlæg. Der gives desuden 25 pct. rabat på sommercamps."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce