Annonce
Østjylland

Sommerjazzen er i fuld sving

På Klostertorvet folder en lang række musikere sig ud i disse dage. Søndag eftermiddag var der triokoncert med bandleder Jesper Riis (trompet), Mark Chemnitz (piano, vocal), Oliver McEwan (bas). Foto: KIm Haugaard
Årets udgave af Aarhus Jazz Festival startede fredag, og weekenden igennem har der været masser af jazz i gaderne. De kommende dage er der jazz i domkirken.

AARHUS: Årets jazzfestival i Aarhus er i fuld gang. Festivalen tyvstartede fredag, og lørdag markerede en parade den offielle åbning. Siden har der været festival for fuld musik på flere af byens barer samt på Klostertorvet.

Det gamle Helsingør Theater i Den Gamle By lægger også hus til en række koncerter i de kommende dage. Og i Aarhus Domkirke er det ikke orgelmusik men jazz, der klinger under hvælvingerne i de nærmeste dage.

Ugen slutter fredag med en koncert med Den Danske Samleduo i anledningen af genforeningen i 2020.

Annonce

Den første koncert, mandag 13. juli byder på to solokoncerter. Den første med trompetist, kornettist, komponist og orkesterleder Kasper Tranberg. Han spiller musik fra sit soloalbum Suite Dilation.

Derefter spiller den århusianske percussionist, komponist og improvisationsmusiker, Christian Windfeld.

Thilo og Osgood

Tirsdag kl. 16 optræder to kendte jazzmusikere, saxofonist Jesper Thilo og trommeslager Kresten Osgood.

Onsdag er der faktisk orgelmusik i domkirken. Dog kommer musikken ikke fra kirkens orgel, men fra et hammondorgel med Kjeld Lauridsen bag tangenterne. Han er med i trioen Come Sunday, der har specialiseret sig i at spille i kirkerum.

Ugens sidste jazzkoncert på torsdag er slet ikke en jazzkoncert. Det er en koncert med Jutlandia Saxophone Quartet, der spiller klassisk musik. Desuden kan man høre virtuos tangomusik af den argentinske tangomester, Astor Piazzolla.

Fredag er det 100 år og syv dage siden, at Christian X red over grænsen på sin hvide hest.

Det markerer Den Danske Salmeduo ved primært at spille arrangementer fra deres seneste CD, Du skønne Land, udgivet i anledning af genforeningsjubilæet.

Alle koncerter begynder kl. 16.00.

Hyggelig stemning på Klostertorvet. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce