Annonce
Erhverv

Sommerhusportals omsætning er eksploderet: Går frem med 474 procent

Jesper Kruse (til venstre), der sidder i ejerkredsen bag Campaya ApS med blandt andre Allan Alf Nielsen (i midten) og direktør Claus Pedersen, erfarer, at den lukkede danske grænse har ført til massiv fremgang hos den horsensianske ferieboligportal. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Et øget udbud af sommerhuse og en øget efterspørgsel blandt danske lejere har ført til massiv fremgang hos sommerhusportalen Campaya.
Annonce

Horsens: "Guten Tag" plejer at være gængse gloser hos danske udlejningsbureauer, når sommerhushøjsæsonen rammer Danmark, men sådan bliver det ikke nødvendigvis i år. Med den p.t. lukkede grænse til Danmark har mange tyskere fundet på alternative ferieplaner.

Hos det horsensianske firma Campaya, der driver en ferieboligportal, er omsætningen imidlertid sendt på himmelfart.

For mens mange danske udlejningsbureauer har blikket rettet mod tyske kunder, har den horsensianske virksomhed fokus på at sende danske kunder videre til udlejningsbureauerne.

Og netop danskerne har som følge af coronakrisen i stor stil sat sig på de bookinger, som tyskerne har ladet fare.

- Så vi har haft et kæmpe stort udbud af sommerhuse, men også en kæmpe stor efterspørgsel fra den gruppe, vi sædvanligvis sælger mest til, nemlig danskerne, siger Jesper Kruse, kommunikationsansvarlig hos Campaya.

Den lokale virksomhed, der samler udbuddet fra en lang række ferieudlejningsbureauer på sin portal, kunne i april registrere en omsætning, der var 474 procent højere end omsætningen i april 2019.

- Det svarer til en indtjening, der nærmer sig et tocifret millionbeløb, siger Jesper Kruse.

Og tendensen ser ud til at fortsætte i maj, da Campaya foreløbig ligger 196 procent over resultatet fra hele maj i 2019.

Den gunstige økonomiske situation har foreløbig ført til tre nyansættelser, en udvikler og to kundeservicemedarbejdere.

Campaya ApS

Stiftet i 2012.

Driver en ferieboligportal, der samler udbuddet fra en lang række feriehusudlejningsbureauer.
Har udviklingsafdeling i Horsens og kundeserviceafdeling i Malaga, Spanien.
Beskæftiger 15 ansatte.
Ejet af Claus Pedersen, Jesper Kruse, Allan Alf Nielsen og K2 Invest, der ejes af Klaus Rønslev og Kristen Vangsø Laursen.

Annonce

Stærkt hjemmemarked

Campaya blev stiftet i 2012, og selvom det hele tiden har været planen at stå stærkt i mange lande, har Danmark foreløbig været firmaets hovedfokus.

- De fleste bureauer, der har været i gamet i lang tid, har et kæmpestort øje på Tyskland, fordi tyskerne alene står for 65-70 procent af bookingerne af danske sommerhuse, siger Jesper Kruse.

- Der har vi modsat valgt at opdyrke et stærkt hjemmemarked, inden vi går videre til andre lande, og derfor står vi rigtig stærkt på det danske marked i dag, siger han.

Den nuværende situation har dog ikke udelukkende ført til smil hos Campaya.

- Vi lever af gode samarbejder med andre bureauer, heriblandt dem som lider for øjeblikket. Og vi lever også af de afledte indtægter fra tyske turister, siger Jesper Kruse.

Annonce

Pengene sidder løsere på tyskere

Samtidig er der noget, der tyder på, at tyske turister generelt er at foretrække i de danske sommerhuse frem for danske lejere, rent økonomisk.

- Vi kan se, at danskernes forbrug er meget lavere end tyskernes. Når man er i udlandet, så sidder pengene bare løsere, og man bruger flere penge på restaurantbesøg, minigolf og så videre, siger Jesper Kruse, der derfor er godt tilfreds med, at den politiske stemning synes at tippe mod en lempelse af grænselukningen for turister.

- Det kan godt være, at vi får en smule færre bookinger, hvis tyskerne atter får lov at leje danske sommerhuse, men det lever vi med, siger han.

Campayas direktør Claus Pedersen udtalte i september 2019 i Folkebladet, at Campaya dengang havde ambition om at firedoble forretningen på få år, og i øjeblikket ser det ikke urealistisk ud.

- Vi har næsten tjent lige så mange penge på dette tidspunkt i 2020, som vi gjorde i hele 2019. Og selvom vi har lagt vores budgetter ambitiøst fra start, er vi foran. Så det er positivt, siger Jesper Kruse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce