Annonce
Hedensted

Sommerhusbureauer i ekstase over grænseåbning for turister

Det er især utrister fra Norge, Tyskland og Holland, der finder vej til Juelsminde i sommermånederne. Arkivfoto: Ludvig Dithmann
Annonce

Juelsminde: Tyske, norske og islandske turister får lov til at holde ferie i Danmark fra 15. juni, hvis de vel at mærke har booket mindst seks overnatninger i enten et sommerhus eller på et hotel eller campingplads. Og det vækker glæde lokalt.

- Vi er i ekstase over, at vores udenlandske gæster må komme. Ikke kun på egne vegne, men også på hele turisterhvervset vegne. Det betyder utrolig meget for butikker og andre turistaktører i området, siger Alex Lassen, der er leder af Novalsol Juelsminde, der har omring 200 huse på Juelsminde-halvøen.

Bureauet har ikke oplevet, at tyskerne har afbestilt sommerferien, men har afventet udviklingen.

Dancenter Juelsminde, der har omkring 100 huse til udlejning på Juelsminde-halvøen, er også rigtig glade for statsministerens meldingen.

- Vi er enormt glade for, at vores tyske gæster, som udgør en stor procentdel, får lov til at komme. Vi har ikke oplevet, at tyskerne har annulleret deres bookinger i sommerferien. De har set tiden an, så det er dejligt, at de nu har mulighed for at komme, siger Trine Enghave, der er afdelingsleder hos Dancenter.

Sommerhusbureauet har også oplevet en stor stigning i antallet af danskere, der gerne vil leje et sommerhus.

- Faktisk mangler vi huse i øjeblikket. Vi ved selvfølgelig ikke, om nogle tyskere vil afbestille, men hvis de gør, så har vi dansker, der gerne vil have et sommerhus, siger Trine Enghave.

Samme oplevelse har Alex Lassen.

Trine Enghave understreger, at Juelsminde-halvøen ikke har været så hårdt ramt som Vestkysten under coronakrisen, fordi det i høj grad er lykkedes at få danskere til at benytte husene i påsken og pinsen.

- Vi ligger over antallet af bookinger i forhold til sidste år, hvor vi også havde et rigtigt godt år, siger Trine Enghave.

Annonce

Kan redde butikker

For butikkerne i Juelsminde har de udenlandske turister stor betydning.

Hos Juelsminde Handelsstandsforening er glæden over genåbningen af turismen ind i landet derfor stor.

- Det kan vi ikke ønske os ret meget bedre på nuværende tidspunkt. Jeg kan kun håbe, at det kommer til at betyde en forfærdelig masse, for det er jo det her, vi har ventet og håbet på. I nogle tilfælde kan det næsten blive en butiks redning, siger formand Tina Vind Trabjerg.

Om at genåbningen kun gælder for tyskere, nordmænd og islændinge, siger hun: - Vi plejer også at have en del hollændere, men vi er meget glade. Nordmændene er især gode til at lægge nogle kroner. Vi glæder os til at tage imod dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce