Annonce
Brande

Sommerfest bliver til Skæg i Skoven

Der er noget for alle generationer, når Vester Palsgaard Skovmuseum har Skæg i Skoven den 1. september: Foto: Museum Midtjylland
Søndag 1. september bliver der mange skov-relaterede aktiviteter på Vester Palsgaard Skovmuseum.

Hampen: Søndag 1. september er det tid for Vester Palsgaard Skovmuseums årlige sommerfest - men begivenheden har både skiftet dato og navn. Nu kaldes det "Skæg i Skoven", og det foregår 1. september fra klokken 10 til 16 på skovmuseuet, der har til huse på Palsgårdvej 9 ved Hampen

Det kommer selvfølgelig til at handle meget om skoven. Træskærer Peter H. Gregersen vil med sin motorsav forvandle en stub til museets logo. Skovfoged Hans Jensen er guide på en tur rundt i skoven omkring museet. Sophia van Binsbergen fra Schweiss Registret medbringer en hund og demonstrerer, hvordan menneske og hund i samarbejde finder anskudte eller trafikramte dyr.

Medlemmer af Nørre Snede Jagtforeningen kommer og fortæller om foreningens arbejde - og man kan prøve at skyde dyr med laser.

Hampen Sø Kulsvierlaug er på pladsen og viser, hvordan man brænder trækul, og Bøllingsø Mobil Savværk saver stammer op.

Ikke alt er nyt. Der er stadig boder med kunsthåndværk – knivmageri, filt i alle former og farver, træarbejder, nålebinding og børstenbinder arbejde. Man kan tag et kik i de mange boder og måske gøre en god handel.

Skulle sulten melde sig, så er det muligt at købe frokost ved arrangementet. Museets støtteforeningen står for maden.

Museet har åbent hele dagen, og der er mulighed for at høre yderligere om skovridergården og museet ved eftermiddagens rundvisning.

Skæg i Skoven arrangeres af Vester Palsgaard Skovmuseum i samarbejde med museets støtteforening. Entré koster 50 kr. Børn under 18 år og medlemmer af Museum Midtjyllands støtteforeninger har gratis adgang.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Sportschef: Renault-test er et seriøst skridt mod Formel 1 for lokalt racer-talent

Annonce