Annonce
Ikast-Brande

Sommer som i gamle dage

I sommerferien kan man prøve kræfter med tørvearbejde på Klosterlund Museum. Foto: Julie Lolk/Museum Midtjylland
Tørvegravning og håndarbejde på Klosterlund Museum.
Annonce

Engesvang: I dagene 21., 22., 26., 28., 29., juli og 2. august kan man i tidsrummet fra klokken 13 til 16 tage på en slags tidsrejse på Klosterlund Museum på Kragelundvej 6A ved Engesvang.

Her kan sommergæsterne opleve, hvordan arbejdet med tørv foregik på bedstefars tid og prøve kræfter med gamle håndværk.

Museets frivillige tørvearbejdere sætter gang i det gamle, hestetrukne tørveværk og genskaber arbejdsgangene fra dengang Klosterlund var centrum for én af egnens store tørvefabrikker i første halvdel af 1900-tallet.

Som noget nyt i år, tager tørvearbejderne et spring frem i udviklingen indenfor tørveproduktion. Museets smede har nemlig brugt tiden, hvor landet har været lukket ned, på at bygge en rekonstruktion af en tørvemaskine på skinner og med motor! Den skal sættes i sving med dertilhørende lyd og lugt af motorolie.

På Klosterlund Museum kan børn og voksne som regel selv få fingrene i historien. Derfor har museet lavet nogle særlige "kits", så der kan bydes på sanselige og coronasikre sommeroplevelser, der giver hele familien mulighed for nærvær og fordybelse.

I uge 30 kan man slå sig ned og arbejde med keramik-kit. I uge 31 kan man på samme måde prøve kræfter med museets filte-kit og lave armbånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jacob Knudsen stopper i Odder

Annonce