Annonce
Horsens

Sommer på Langelinie er sol, fest og hygge - men også efterladt skrald og larm

Kommunen har i år opgraderet med flere skraldespande og dette såkaldte skodhotel til cigaretskodderne. Det er dog ikke alle, der benytter sig af det. Foto: Morten Pape
Horsens Kommune har i år opgraderet på Langelinie med flere skraldespande, affaldssortering og skodhotel. Alligevel oplever kommunen problemer med efterladt skrald på det grønne græstæppe.

Horsens: Horsensianerne har denne sommer for alvor fået øjnene op for Langelinie som et af byens attraktive rekreative fristeder. Bagsiden er de støj-gener og efterladt skrald, der følger med.

- Vi er glade for, at der er blevet skabt mere liv på Langelinie, men det skaber desværre også problemer med affald og støj, siger Anne-Mai Vig Mott, projektmedarbejder hos Mærk Byen, der står for aktiviteterne på Langelinie.

Projektmedarbejderen understreger, at affald og støj er et problem, kommunen har stort fokus på. Når det er godt vejr, er der mange mennesker på Langelinie og dermed også en risiko for utilsigtede gener.

- I år har vi forsøgt os med affaldssortering, vi har sat flere skraldespande op, og vi har introduceret et skodhotel, hvor man kan komme af med cigaretskoddet, så andre ikke behøver at træde på dem. Vi har også sat "monsterskraldespande" op for at gå til problemet på en legende facon, der matcher ånden på Langelinie. Der er masser af muligheder for at komme af med skraldet, men det kan sommetider være svært at få folk til at bruge dem, siger hun.

Der er masser af muligheder for at komme af med skraldet, men det kan sommetider være svært at få folk til at bruge dem.

Anne-Mai Vig Mott, projektmedarbejder, Mærk Byen, Horsens Kommune

Ødelagte strandstole

I forhold til støjen følger kommunen de gældende regler for støj i det offentlige rum, så der skal slukkes for den høje musik klokken 22 i hverdagene og klokken 23 i weekenden.

- Vi har et vagtselskab, der ronderer i området mellem kl. 22 og 24, men de har ingen mulighed for at gribe ind, så politiet har været på pladsen nogle gange i løbet af sommeren, efter at naboer har klaget over larmen, siger Anne-Mai Vig Mott.

Hærværk er til gengæld ikke et stort problem på pladsen, vurderer hun.

- Folk er generelt gode til at passe på tingene, men vi har da et par strandstole, der tilsyneladende er blevet hoppet på og er blevet ødelagt. Det er ærgerligt, siger Anne-Mai Vig Mott.

Mere fredeligt på Husodde

Langelinie fik i 2016 indviet en 110 meter lang badebro, og i 2017 blev badeforholdene forbedret ved bl.a. at fjerne sten og murbrokker, lægge nyt strandsand og installere toiletvogn.

Dertil er siden kommet en række faciliteter, der indbyder til både ophold og aktiviteter i området. Det gælder f.eks. beachvolley-bane, strandstole, hængekøjer og forskellige legeredskaber.

Det er svært at sætte tal på, men med stor sandsynlighed har det betydet, at en del af strand-festerne flyttet fra Husodde til Langelinie.

Det er også fornemmelsen hos Horsens City Camping på Husodde Strand, hvor det har været "lidt mere fredeligt i år", som campingejer Dorthe Kofoed udtrykker det.

- Det er særligt i forsommeren med de unges læseferie og studenterfester, at vi oplever støj-gener sent på aftenen. Der har vi i år oplevet knap så meget af, så vi mærker også, at Langelinie ikke længere bare er en stor græsplæne, siger hun.

- Det er kun glædeligt for os, for vi har ikke megen glæde af de unges fester på stranden. Der er ingen omsætning i det for os, vi får kun klagerne fra gæsterne. Vi har tidligere oplevet, at gæster forkorter deres ophold på grund af støj-gener, siger Dorthe Kofoed, der ikke frygter færre gæster på Husodde.

- Vi er stadig et af de få steder, hvor man kan få en gammeldags isvaffel, og det er der stadig mange mennesker, der benytter sig af. Det er absolut en god sommer på Husodde, siger Dorthe Kofoed.

Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

HFS mistede førstepladsen

Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce