Annonce
Horsens

Sommer i Horsens - så er Langelinie det rette sted at være

Jonas Larsen og sønnen Victor på fire år, der bor i Lund, tog et dyp fra badebroen. - Det er lidt koldt, men rigtigt fint vand. Det er ikke særligt dybt, men det er jo bare perfekt for Victor, sagde Jonas Lund. Far og søn var på Langelinie med mor Maria Larsen og tvillingebror Magnus. - Magnus holder sig inde på land sammen med mor. Han var bange for, at det var meget dybt, sagde faderen, der jævnligt tager på Langelinie med familien. - Der er sket meget hernede, og det betyder noget, at det ligger tæt på alt, sagde han. Foto: Morten Pape
Græstæppet og badestranden ved Langelinie tiltrækker mange horsensianere i sommervarmen. Gæsterne fremhæver blandt andet nærheden til byen og de gode faciliteter på stedet.

Horsens: - Det kan godt være, at du skal rigtig langt ud, før vandet når dig til navlen. Men er man fire år, er det kun en fordel.

Citatet stammer fra Jonas Larsen, der denne tidlige eftermiddag sammen med sin fire-årige søn Victor får sig en svalende dukkert fra badebroen ved Langelinie.

Få andre børn og deres forældre gør Jonas Larsen og Victor selskab på badebroen og i vandet. I stedet nyder de mange gæster på Langelinie først og fremmest sommervarmen på det grønne græstæppe.

Langelinies potentiale som et af byens åndehuller har været der i mange år, men i de senere år har flere og flere horsensianere tydeligvis fundet ud af, at Langelinie er et godt sted at være på en hed sommerdag.

Folkebladet besøgte Langelinie ved 13-tiden, hvor der var godt fyldt op med gæster i alle aldre.

Rasmus Guldmand Hedegaard, der starter i 2.g på Horsens Gymnasium efter sommerferien, besøgte isboden på pladsen sammen med Andreas Severin Andreasen, der også skal i 2.g om nogle uger, men på Learnmark. Rasmus Guldmand Hedegaard investerede i to slush-ice, en til ham selv og en til "damen", mens Andreas Severin Andreasen nøjedes med en lille softice med kakao-drys. Foto: Morten Pape
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce