Annonce
Østjylland

Som taget ud af et Anders And-blad: Brandvæsnet måtte hjælpe kat ned fra højden

En kat måtte have assistance af Østjyllands Brandvæsen til at komme ned fra højden. Modelfoto: Iris
Østjyllands Brandvæsen måtte onsdag rykke ud til en af de mere særprægede opgaver, da en kat var kommet for højt op og ikke selv kunne finde ned igen.
Annonce

VIBY: Det lyder næsten som noget, der er taget ud af en tegneserie, men det skete i virkeligheden.

Onsdag havde en kat forvildet sig højt op. Så højt at den ikke selv kunne komme ned igen og efter et par forskellige mislykkede redningsforsøg endte det med, at Østjyllands Brandvæsen måtte sende mandskab til Rosenhøj Allé for at hjælpe den stakkels hjælpeløse, mjavende missekat ned igen.

Østjyllands Politi fik en anmeldelse onsdag kl. 11.52 fra en beboer i et lejlighedskompleks på Rosenhøj Allé, der på det tidspunkt i to dage havde lagt øre til underboens kat, der sad ude på den franske altan og mjavede. Katten kunne ikke selv komme derfra, og underboen skulle være bortrejst.

Beboeren blev i første omgang opfordret til at kontakte viceværten med henblik på at fremskaffe en stige, så katten kunne hjælpes ned. Beboeren ringede dog kort efter tilbage og oplyste, at viceværten ikke kunne hjælpe, men at man prøvede at tage kontakt til boligforeningen.

Da boligforeningen kort efter også ringede retur med besked om, at de heller ikke kunne hjælpe med at få katten ned, blev Østjyllands Brandvæsen sat på opgaven, som sendte stige og mandskab til Rosenhøj så misser kunne komme i sikkerhed.

Annonce

Papegøjer og stuefugle

Det er ikke hver dag, at Østjyllands Brandvæsen bliver kaldt ud til den slags aktioner. Der kan godt gå en måned eller to mellem indsatserne af den karakter, fortæller indsatsleder hos Østjyllands Politi Johnny Damgård.

- Det er oftest kattekillinger, der skal have hjælp til at komme ned fra højden, men det sker også, at vi skal ud for at hjælpe med at indfange papegøjer eller stuefugle, der har forvildet sig udenfor, fortæller indsatslederen.

Det er dog ikke noget, som Østjyllands Brandvæsen er vilde med at reklamere med.

- Så ringer alle bare til os, hver gang et kæledyr er kommet lidt for højt op, og vi har andre og vigtigere ting at tage os til, forklarer Johnny Damgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Carsten blev fejret på sin 50-års-fødselsdag: Det skulle Mette bare ikke blande sig i

Annonce