Annonce
Østjylland

Solskin trækker folk til stranden: Livredderne minder om at huske væske, skygge og afstand

Livredderne er ved stranden på Moesgård til og med 19. august. Her vil de blandt andet minde folk om at huske at drikke masser af væske, søge skygge og holde afstand. Foto: Kim Haugaard
Solen skinner og en strandtur er fristende. Livredderne har en særlig opgave med corona-forebyggelse og særligt udstyr til at håndtere muligt coronasmittede med i år.

AARHUS: Sommeren har fundet vej til landet, og det giver travle dage hos livredderne rundt omkring på de århusianske strande.

Ved Moesgård har Alexander Poulsen og Alex Guldmand placeret sig i livredderstolene, hvorfra de har et godt udsyn over en stor del af stranden. Selvom temperaturen ved formiddagstid ligger på samme niveau som lørdag, så er det mere overskyet, og det er måske medvirkende til, at der ikke er helt så mange mennesker som dagen før.

Men der er nok at lave, fortæller de to livreddere.

Annonce

- Selvom vejret ikke er helt så godt som i går (lørdag, red.), så er her stadig mange mennesker i dag, siger Alexander Poulsen.

En del af livreddernes arbejde går med forebyggende arbejde. Det betyder blandt andet at oplyse de mange strandgæster om de gode baderåd og give tips.

- Som livredder vil man jo helst lave opsøgende, proaktive indsatser, frem for reaktive indsatser, siger Alexander Poulsen.

Husk skyggehygge, masser af væske og solcreme

Når det er så varmt, som det har været i weekenden, er det også vigtigt at huske solcreme og at drikke rigeligt med væske.

- Når du opholder dig i solen i mange timer, er det vigtigt at få nok væske. Tag derfor godt med vand med i strandtasken – og supplér gerne med saft, juice eller sodavand. Når det er varmt, mærker man måske ikke sulten, som man plejer, men kroppen har stadigvæk brug for energi, siger Lasse Serup Jensby, der er driftsleder i TrygFonden Kystlivredning.

Livredderne på stranden ved Moesgård skal i år ikke kun holde øje med folk i vandet og rådgive om forebyggende indsatser - de skal også give gode råd til folk om afstand og håndhygiejne på grund af corona. Her er det Alexander Poulsen forrest i billedet. Foto: Kim Haugaard

Livredderne på stranden ved Moesgård oplever, at gæsterne kan få behov for at få opfrisket de tips, særligt i varmen. De opfordrer desuden til, at man søger skygge undervejs og ikke opholder sig i solen hele dagen. På den måde undgår man også at få solstik.

Annonce

Corona-retningslinjer på stranden

Det er ikke kun ude i byen og derhjemme, at corona-retningslinjerne gælder. Også på stranden skal man huske eksempelvis at holde afstand. Det er dog ikke de to livredderes opfattelse, at folk ligefrem har svært ved det.

- Vores indtryk er virkelig, at folk er gode til at placere sig med hvert fald en meter til næste gruppe, siger Alexander Poulsen.

Hold afstand - og husk at spritte af. I år har baderådene fået en ekstra dimension. Foto: Kim Haugaard

Han oplever også, at rigtig mange er henne for at spørge ind til, hvordan man forholder sig på stranden, og hvordan man placerer sig mest hensigtsmæssigt.

- Stranden er jo stor, og der er masser af plads til alle, men folk er rigtig gode til at komme og snakke med os, hvis de har nogle spørgsmål, siger han.

Selv er livredderne også udstyret med værnemidler som de kan tage på, hvis de har brug for det.

- Vi har handsker på, når vi deler brochurer ud til strandgæsterne, og så spritter vi rigtig meget af. Det gjorde vi også før corona, men nu spritter vi endnu mere af, lyder det fra de to livreddere på Moesgaard.

Annonce

Bliv hjemme fra stranden hvis du er syg

Bliver der behov for det, har de mundbind liggende, og skulle det ske, at de skal hjælpe en person der eksempelvis har vejrtrækningsproblemer, så har de et kæmpe arsenal af udstyr liggende.

- Hvis vi mistænker at en, vi skal hjælpe, har corona, så skal vi have det samme udstyr på, som lægerne og dem i ambulancerne har på, siger Alexander Poulsen.

Indtil videre har det dog ikke været nødvendigt.

- Vi håber selvfølgelig også, at folk bliver hjemme, hvis de er syge eller har mistænker at de er det, siger Alexander Poulsen.

Livreddernes råd til den gode strandtur

Medbring rigeligt med mad og drikke

Husk solcreme

Søg skygge indimellem

Hold god afstand til andre

Bad mellem livredderflagene

Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Horsens

Se videoen: Nu er Mary kommet til Horsens

Annonce