Annonce
Horsens

Solgt for 53,5 millioner kroner: Iøjnefaldende højhus kommer på nye hænder

Højhuset på Blumersgade er opført i 2019. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Højhuset på Blumersgade, der rummer virksomhederne NRGI, Konstant og Factum2, er blevet købt af investeringsselskabet Actus.
Annonce

Horsens: Et af Horsens' mere iøjefaldende højhuse kommer inden længe på nye hænder.

Det står klart, efter investeringsselskabet Actus, som i forvejen ejer en lang række ejendomme i Horsens, har købt erhvervsetagerne i højhuset på Blumersgade 5 af ejendomsselskabet Blumersgade 5 Aps.

- Horsens er en attraktiv by, som har gennemgået en rivende udvikling gennem de sidste 20 år. Derfor investerer vi gerne i Horsens, siger Jesper Horsbøl, administrerende direktør i Actus, i en pressemeddelse.

Højhuset på Blumersgade er bygget af lokale Base Erhverv og stod indflytningsklar i september 2019. Husets fem nederste etager er indrettet til erhverv og er lejet ud til elvirksomhederne NRGI og Konstant samt ingeniørvirksomheden Factum2, mens de tre øverste etager er udstykket i ejerlejligheder.


Salget af Blumersgade slutter ringen i den aftale, vi for et par år siden lavede med NRGI.

Kristen Vangsø Laursen


De er de fem nederste etager, som Actus har købt for 53,5 millioner kroner med virkning fra 1. januar 2021.

- Det blev til Blumersgade 5, fordi det er en bygning med en flot arkitektur, der, når man kommer til byen fra vest, står som en byport ind mod hele den nye bydel. Desuden opfylder ejendommen de krav, man i dag stiller til moderne kontorbyggeri med fælles kantine og så videre, siger Jesper Horsbøl.

Annonce

Ringen slutter

Den hidtidige ejer af bygningens fem nederste etager, Blumersgade 5 Aps, hvor Kristen Vangsø Laursen er hovedanpartshaver, er også glad for handlen.

- Salget af Blumersgade slutter ringen i den aftale, vi for et par år siden lavede med NRGI. Ifølge den flyttede NRGI fra Bjerrevej til det nye byggeri, vi opførte i Blumersgade. Samtidig overtog vi NRGI's tidligere bygninger og areal på Bjerrevej, hvor Dansk Boligbyg så har opført nye boliger, siger Kristen Vangsø Laursen, som også er medejer af Base Erhverv, i pressemeddelelsen.

Det er EDC Erhverv Ejendoms Centret, som har formidlet købet, der ifølge indehaver Lars Tygesen er udtryk for en større tendens.

- Vi ser fortsat, at flere og flere investorer kigger på Horsens, der jo oplever befolkningstilvækst større end i de fleste danske byer, meget nybyggeri og et erhvervsliv, hvor der virkelig er gang i hjulene, siger indehaveren i pressemeddelelsen.

Actus ejer i forvejen Kattesund 13-21, en del af karreen i forlængelse af det tidligere Hotel Danica i Ribersgade, Amaliegade 16, Torvet 2, der tidligere husede en biograf, og Faktas lokaler på Høegh Guldbergs Gade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Pludseligt dyk i populær uddannelse: - Det er mærkeligt, men der skal være plads til svigt

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce