Annonce
Horsens

Solen lokkede horsensianerne til vandet: Mor, mor, så du mig?

Tre-årige Alice er en rigtig vandhund. Lørdag fik hun lokket mor, Annika Pedersen og lillebror Theis med til Langelinie for at få en dukkert. Når nu solen endelig kom. Foto: Mads Dalegaard
Sommervejret har indtil videre ikke været noget at råbe hurra for. Så da solen endelig kom frem, tøffede horsensianerne ned til Langelinie for at lufte ungerne og sig selv.
Annonce

Horsens: Tre-årige Alice løber i fast rutefart mellem vandkanten ved Langelinie og mor Annika Petersen, der sidder med lillebror Theis på to år og slikker sol på et tæppe nær vandet.

Det kolde vand, der ikke blev varmet meget op i juli, ryster ikke en vandhund som Alice. Hun drøner uforfærdet i bølgerne, dypper sig, griner højt og render tilbage til mor. Frem og tilbage, frem og tilbage.

- Mor, mor, så du mig?

Annika Pedersen med sønnen Theis på to år og mor til vandhunden Alice. Familien har brugt sommeren på at sætte deres nye hus i stand og flytte ind, så corona har ikke spændt ben for ferieplanerne. Meeen - det måtte nu godt have været lidt bedre vejr. Foto: Mads Dalegaard

Alice har plaget og plaget om at kommet til vandet. Lørdag formiddag, da solen endelig fandt vej til Horsens, tog Annika Petersen sine børn med ned til Langelinie for at nyde varmen og datterens begejstring.

- Hun elsker vand og har snakket om, at vi skulle ned og bade, lige siden vi købte hus, fortæller Annika Petersen.

Annonce

Havde håbet på bedre vejr

Familien flyttede i nyt hus tæt på Langelinie 1. juli og har brugt foråret og sommeren på at sætte det i stand.

Corona-restriktioner har ikke betydet ændringer i familiens ferieplaner, der i år skulle gå med komme på plads i det nye hus. Det kedelige sommervejr har heller ikke betydet alverden for familien, fortæller Annika Petersen.

- Vi havde  håbet på lidt bedre vejr. Vi har boet i flyttekasser og byggerod i halvanden måned, så jeg håbede, at vi kunne være lidt mere ude uden at skulle have så meget tøj på, siger hun, mens hun holder et vågent øje med sin lille vandglade datter.

Annonce

Roadtrip i Europa aflyst

Syv-årige Albert Lang Pedersen er også glad for en kold dukkert, demonstrerer han, da avisen kommer forbi familien, der også tæller mor Didde Petersen og far Allan Lang Kristoffersen fra Horsens.

Allan Lang Kristoffersen og fru Didde Pedersen nød lørdag den sidste weekend i ferien ved Langelinie med deres søn Albert, inden Allan skal tilbage på arbejde. Familien fik en noget anden sommer, end de havde planlagt, på grund af corona. Foto: Mads Dalegaard

Familien har pakket tæpper, strandstole og godt humør og er draget til Langelinie for at nyde den sidste weekend i sommerferien for Allans vedkommende.


Vi skulle have været på roadtrip syv steder i Europa. Der var booket campingpladser til hele turen, men den ferie måtte vi aflyse på grund af corona.

Didde Pedersen, Horsens


En sommerferie, der blev noget anderledes, end familien havde planlagt.

- Vi skulle have været på roadtrip syv steder i Europa. Der var booket campingpladser til hele turen, men den ferie måtte vi aflyse på grund af corona, fortæller Didde Petersen.

Syv-årige Albert Lang Kristoffersen elsker at svømme.  Foto: Mads Dalegaard

De måtte sadle om og har i stedet - i lighed med mange andre danskere - tilbragt ferien herhjemme, hvor det er blevet til besøg på blandt andet Fyn, Møn, Skagen og København.

- Det har været lige som i gamle dage. Dengang rejste vi også rundt i Danmark med vores forældre, griner Allan Lang Kristoffersen.

Annonce

Mere afslappende ferie

Børnene, der ud over Albert tæller 14-årige Lærke, har i høj grad været med til at planlægge, hvor turen skulle gå hen.

- Det har været en mere afslappende ferie, end vi plejer at have. Vi har nydt det, siger Didde Petersen, der ikke brokker sig over sommervejret.

- Vi har kørt derhen, hvor solen var, siger hun smilende, inden Albert lokker far med ned til badebroen for at få en dukkert.

Annonce

Vejret får mig ud

Også pensionisten Carsten Bech-Holm fra Horsens er taget ned til Langelinie - lokket af det gode vejr.

Pensionist Carsten Bech-Holm nød sin medbragte mad og kaffe ved Langelinie lørdag, hvor solen lokkede ham ned. Med sig havde han sit kamera. - Noget skal jeg jo bruge min tid på, griner han. Foto: Mads Dalegaard

Med sig har han en kande kaffe, en ostemad og en taske med kamera og fotolinser. Da avisen møder ham, har han sat sig ved et bord og nyder sin mad, kaffen og solskinnet.

Egentlig var han på vej ned for at tage billeder af en gammel sunken fiskekutter på havnen, som han havde hørt, skulle hæves i dag.

Men der skete ikke rigtig noget, fortæller Carsten Bech-Holm, der derfor måtte gå med uforettet sag.

Han er vild med at tage billeder og har altid kameraet med på tur.

- Jeg er pensionist. Jeg skal jo have tiden til at gå med noget sjovt. Og i dag er ideelt billedvejr, siger han smilende.

Det er også (næsten) ideelt badevejr og vejr til at slikke solskin i. En af de få rigtige sommerdage. Indtil videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brand på Søndergade blev seværdighed: Der har været tilskuere nok, men de kom ikke for tæt på

Horsens

Borgmester: Smittetallet stiger i Horsens - husk nu corona-retningslinjerne

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce