Annonce
Navne

Soldaten fik et brev fra en pige han ikke kendte - snart har de været gift i 60 år

Niels og Lilly Bryld er stadig aktive og de er kærligt samlingspunkt for hele familien. 17. september kan de fejre 60 års ægteskab. Privatfoto
Når Lilly og Niels Bryld fejrer diamantbryllup kan de se tilbage på et langt og lykkeligt forhold, som begyndte da Lilly i 1958 sendte et luftpostbrev til Gaza.

Horsens: Lilly og Niels Bryld, Ane Stauningsvej i Horsens, kan fejre diamantbryllup 17. september.

Hele familien elsker historien om, hvordan Lilly og Niels mødte hinanden og blev et par. Den er nemlig lidt anderledes end de fleste ægtepars.

Den begynder, da Niels var udsendt til Gaza i 1958. Danmark havde fra 1956 til 1967 godt 11.000 danske soldater udsendt som fredsbevarende FN-tropper i område. Det var før både internet og billige telefon-opkald, så Niels holdt kontakten med familien hjemme i Horsens via breve.

Annonce

Under en fodboldkamp med nogle soldaterkammerater blev Niels Bryld skadet og indlagt på det lokale hospital.  Mens Niels var indlagt lå der i stakken af luftpost-konvolutter fra Danmark pludselig et brev fra en fremmed pige, som hed Lilly. Lilly, der stammer fra Ørum, havde hørt om soldaten Niels og hans indlæggelse gennem Niels’s søster, og hun ville gerne lære ham at kende.

Uden at Niels, som lå på sygehuset, vidste det, svarede en af hans kammerater på Lillys brev på Niels vegne, og kammeratens svar må have været godt skrevet, for det blev indledningen på et lykkeligt ægteskab.

De byggede rede i kælderen

Da Niels kom hjem,  var han og Lilly allerede brev-kærester og parret flyttede ind i en kælderlejlighed i Løvhøj i Horsens, og lige siden har Lilly og Niels holdt sammen. De har fået tre børn, Kim, Linda og Jan, og med årene er familien vokset med otte børnebørn og foreløbig to oldebørn.

Lilly og Niels Bryld er familiens naturlige samlingspunkt, og både børn, svigerbørn og familiens yngste generationer nyder at komme hos dem.

Efter 60 års ægteskab holder Lilly og Niels stadig af at gøre noget sammen. De bowler, spiller dart, går i kortklub og går mange ture med hunden Strit. De elsker også at rejse, og sidste år samlede de hele familien på en tur til Italien.

De glæder sig over, at den oplevelse kom i bogen, før coronaen. Nu er tiderne anderledes, og derfor er der heller ingen morgensang på bryllupsdagen.


Da Niels kom hjem, var han og Lilly allerede brev-kærester og parret flyttede ind i en kælderlejlighed i Løvhøj i Horsens, og lige siden har Lilly og Niels holdt sammen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Borgmester vil tage trykket af ansatte: Nu skal politikerne godkende dispensationer i byggesager

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Odder

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Annonce