Annonce
Hedensted

Sognepræsten i Ølsted siger farvel efter 10 års virke

Sognepræsten igennem 10 år i Ølsted Sogn og Hedensted Provsti, Marianne Nielsen, har holdt sin sidste gudstjeneste i Ølsted Kirke. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Sognepræst i Ølsted Sogn, Marianne Nielsen, har efter 10 års virke valgt at sige sin stilling op. Hun flytter til Viborg-egnen for at komme tættere på familie og venner. Her har hun desuden fået et vikariat som sognepræst i Viborg Stift.

Ølsted: 11. april lavede sognepræsten i Ølsted gennem 10 år, Marianne Nielsen, et opslag på Facebook, hvor hun annoncerede, at hun netop denne dag havde afviklet sin sidste gudstjeneste i Ølsted Kirke.

”Efter 10 år som præst her i Ølsted er tiden kommet til at sige farvel og tak - mange tusind tak! Det har været en stor glæde at døbe børnene, både de små og de større, og en glæde at se jeres lykke, når I sagde ja til hinanden på bryllupsdagen. Og jeg har været meget glad for at være sammen med de unge mennesker, der gik til præst og at konfirmere dem. Også tak, fordi jeg måtte følge jer i sorgen, når I sagde farvel til jeres kære, og tak fordi I lod mig se med ind i jeres liv og jeres hjem, både i lykke og når livet ikke helt gik, som I gerne ville det”, skriver hun blandt andet.

En levende menighed

Avisen har taget en snak med den afgående sognepræst, der glæder sig over at have været en del af en levende menighed med mange aktiviteter gennem de 10 år.

- Det har været berigende at bo i en hyggelig landsby med de omkringliggende småbyer i sognet, hvor der sker mange ting, og hvor man kommer hinanden ved. Jeg har elsket alt ved præstegerningen og kan se tilbage på et årti, hvor jeg har fået sat flere ting i gang. Særligt har arbejdet med børn og unge stået mit hjerte nær, siger Marianne Nielsen, og hun fortsætter:


Det har også været en stor glæde at være en del af en levende menighed med mange aktiviteter. En dejlig menighed, som trofast sidder på kirkebænkene hver søndag og gerne giver af sin tid og kræfter for at få livet i kirken til at blomstre.

Marianne Nielsen, afgående sognepræst i Ølsted Sogn


- Det har også været en stor glæde at være en del af en dejlig menighed, som trofast sidder på kirkebænkene hver søndag og gerne giver af sin tid og kræfter for at få livet i kirken til at blomstre. Så meget, at vi udvidede med det nye kirkehus for fire år siden, siger Marianne Nielsen, der også retter en stor tak til kirkens personale for godt og konstruktivt samarbejde.

Annonce

Bagsiden af medaljen

Bagsiden af medaljen har været et stort arbejdspres, som har budt på perioder med sygdom på grund af stress og overbelastning.

- Det er ikke nogen hemmelighed, så det må du godt skrive. Jeg har været meget engageret i mit arbejde og har brugt meget tid og mange kræfter på det. Det har så givet nogle perioder med sygdom. Det har også kostet i forhold til samvær med familie og venner, og det prøver jeg på at råde bod på nu ved at flytte tættere på dem, siger 57-årige Marianne Nielsen omkring flytningen til Viborg-egnen, hvor hun har fået et tre måneders vikariat i et af stiftets sogne.

Annonce

Ferieafløser søndag

Søndag 11. april var dog ikke hendes sidste gudstjeneste i Hedensted Provsti, idet hun fungerede som ferieafløser ved gudstjenesterne i henholdsvis Daugård og Ørum søndag 18. april. Endelig kommer hun retur til august for at konfirmere sine to konfirmandhold i Ølsted.

Formanden for menighedsrådet i Ølsted, Henning Gregersen, beklager, at Marianne Nielsen har valgt at opsige sit embede.

- Det er vi selvfølgelig kede af, men anerkender fuldt ud, at hun har lyst til at prøve noget andet, siger Henning Gregersen, der kan fortælle, at Ølsted Sogn får vikardækning for Marianne Nielsen året ud.

- Vi får to vikar-præster ind til at dække denne periode på skift. En ny, fast sognepræst regner vi ikke med at kunne byde velkommen før omkring 1. februar 2022, idet der er stor præstemangel for tiden, siger menighedsrådsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce