Annonce
Brædstrup

Sognepræst stopper efter 22 år

63-årige Berit Hune Jørgensen har været sognepræst i Brædstrup siden 1997. Hun holder sin afskedsgudstjeneste i Brædstrup Kirke søndag 18. august. Arkivfoto
Sognepræst i Brædstrup, Berit Hune Jørgensen, er stoppet i embedet per 1. juli. Hun forestår selv afskedsgudstjenesten, som holdes søndag 18. august.

Brædstrup: Kirkegængerne i Brædstrup skal have ny sognepræst. Det står klar, efter byens nuværende præst, Berit Hune Jørgensen, har valgt at stoppe i sit embede fra 30. juni.

63-årige Berit Hune Jørgensen har været sognepræst i Brædstrup siden 1997, og hun har dermed stået for alt fra gudstjenester, dåb og bryllupper til begravelser igennem de seneste 22 år.

Med Berit Hune Jørgensens afsked er der dermed to ubesatte præstestillinger i Brædstrup-Tønning-Træden-Grædstrup-Sdr.Vissing pastorat, idet Lone Slot Nielsen har holdt sin afskedsgudstjeneste 7. juli i Træden Kirke, da hun i stedet skal være underviser på læreruddannelsen på VIA University College i Aarhus. Alligevel kan det godt gå et stykke tid, før de nye præstestillinger er besat, fortæller provst i Horsens Provsti, Annette Bennedsgaard.

- I øjeblikket er vi ved at opføre en ny præstebolig i Brædstrup, og vi søger ikke nye præster, før den står færdig. Ifølge kirkeloven skal vi kunne tilbyde en ny præst en bolig, så indtil den står klar, kører vi i en periode med vikarer, indtil vi kan fastansætte nogle nye præster, siger Annette Bennedsgaard, der ikke ønsker at oplyse, hvorfor Berit Hune Jørgensen stopper som præst.

Provsten forventer, at ansættelsesprocessen går i gang, så snart den nye præstebolig ved Ring Sø står færdig sidst på året.

I øjeblikket er vi ved at opføre en ny præstebolig i Brædstrup, og vi søger ikke nye præster, før den står færdig.

Annette Bennedsgaard, provst i Horsens Provsti

Annonce

To vikarer på plads

Kirkegængerne i Brædstrup og i Tønning og Træden kommer imidlertid ikke til at stå uden præst i den kommende periode. Provst Annette Bennedsgaard har allerede ansat to præstevikarer i skikkelse af Kirsten Ditlevsen og Søren Peter Villadsen, som begge er erfarne sognepræster. De to præster vil sammen med Pia Skovmose Jensen stå for de lokale gudstjenester og kirkelige handlinger i den kommende tid.

- Når man er præst i det her pastorat, er man det i hele pastoratet, så de vil tage gudstjenester og de forskellige kirkelige handlinger i alle kirker i pastoratet. Det er det nye i konstruktionen med pastorater, og sådan foregik det også under Berit Hune Jørgensen, Pia Skovmose Jensen og Lone Slot Nielsen, hvor man hjælpes ad, så ingen bliver overbelastet, siger Annette Bennedsgaard.

Horsens Folkeblad har forsøgt at få en kommentar fra sognepræst Berit Hune Jørgensen, men det har ikke været muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce