Annonce
Brædstrup

Sognepræst skifter spor: Skal være underviser på VIA University

Lone Slot Nielsen vælger efter blot to år i præsteembedet at skifte spor og blive underviser på VIA University College i Aarhus. Arkivfoto
Lone Slot Nielsen stopper som præst i Tønning-Træden Sogn 1. august efter to år. I stedet skal hun være underviser på læreruddannelsen på VIA University College i Aarhus.

Tønning: Sognepræst Lone Slot Nielsen har valgt at sige sin stilling op som præst i Brædstrup-Tønning-Træden-Grædstrup-Sdr.Vissing pastorat pr. 1. august, og dermed holder hun sin sidste gudstjeneste i Træden Kirke søndag 7. juli.

Lone Slot Nielsen blev indsat som præst i Tønning Kirke 1. oktober 2017, og siden har hun været fast præst i Tønning-Træden Sogn, men fra tid til anden har hun også forestået gudstjenester og andre kirkelige handlinger i Brædstrup Kirke.

36-årige Lone Slot Nielsen bor til daglig i Gl. Rye med sin mand og små børn, og det er kombinationen af præstegerningen og et travlt familieliv, som har fået præsten til at sige sin stilling op. Hun ønsker i stedet at skifte spor og blive underviser på læreruddannelsen på VIA University College i Aarhus, oplyser menighedsrådsformand i Tønning-Træden sogn, Inga Pedersen.

- Det har været svært for hende at få familielivet og et weekendarbejde til at gå op, så det er baggrunden for, at hun stopper. Det er superærgerligt og trist. Vi har været rigtig glad for Lone, og vi fornemmer også, at hun har været glad for os og for stedet. Nu har hun heldigvis fundet sig et godt job som underviser, så vi håber, hun kommer godt videre, siger Inga Pedersen.

Ifølge menighedsformanden foregår processen med at finde en ny præst i Horsens Provsti, men der kan godt gå nogen tid, før navnet på en ny sognepræst er klar.

Gerningen som præst i Tønning-Træden sogn var Lone Slot Nielsens første embede som præst, og selvom hun nu forlader jobbet, er der mange ting, hun vil savne.

- Jeg har mødt rigtig mange gode folk her, som jeg vil savne, og som har vist mig stor tillid. Så selv om jeg glæder mig til det nye, er jeg også ked af, at jeg skal forlade min stilling. Jeg vil altid føle en særlig forbindelse til området her, tror jeg, siger Lone Slot Nielsen.

Tønning-Træden menighedsråd vil efter Lone Slot Nielsens sidste gudstjeneste søndag 7. juli holde en afskedsreception i Træden Forsamlingshus.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce