Annonce
Odder

Sognepræst ruller 22 meter påskedug ud foran kirken

Præsterne i Odder håber på godt vejr. Udenfor Odder Sognekirke bliver der påskesøndag rullet en lang påskedug ud, og der er planlagt flere aktiviteter i påskedagene. Arkivfoto
Coronakrisen kan ikke lukke munden på præster ved Odder Kirke. I påsken drager tre af dem ud til plejecentrene.

Odder: På søndag, palmesøndag, fortæller sognepræst Vibeke Døssing Rudebeck på Facebook fra kl. 10 om, hvorfor påskens begivenheder i Jerusalem for 2000 år siden fortsat er fuld af vitaminer for mennesker i dag. Hun ruller en 22 meter lang påskedug ud på kirkegården foran Odder Kirkes indgang. Påskedugen fortæller med billeder om de sidste dage i Jesu liv. Påskedugen vil ligge udenfor kirken på søndag kl. 12–15, og alle er velkomne til at komme og se den og gå på den.

Når menigheden nu ikke kan samles i kirken til gudstjeneste, er det på den måde muligt at gå fysisk gennem påskens begivenheder sammen og dog hver for sig. Vibeke Døssing Rudebeck vil selv være til stede ved kirken og svare på spørgsmål samt sørge for, at der holdes den fornødne afstand mellem de vandrende på dugen og omkring kirken.

Udenfor Odder Kirke kan man også finde den første post til et påskeløb, som bringer deltagerne rundt i byen til forskellige udendørs destinationer. Påskeløbet kan man deltage i når som helst, og der er ikke noget, man skal røre ved eller andet, som kan forårsage smittefare.

Annonce

Præster i gårdrum

Onsdag 8. april om eftermiddagen drager tre af provstiets præster rundt til byens plejecentre for at bringe påskens budskab ud på den måde, der nu er mulig. Plejecentrene anviser et udendørs gårdrum, hvor præsterne kan stå sammen med Odder Kirkes organist Nana Kyed. Plejecentrenes beboere vil få mulighed for at lytte og synge med fra åbne vinduer og døre.

Langfredag vil provst Dorte Sørensen lægge sine langfredags-tanker ud på Odder Kirkes Facebookprofil om formiddagen, og påskedag bliver det sognepræst Elsebeth Banks tur til at dele sine påskedags-tanker med alle, der måtte finde tid og lyst til at lytte med på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

30-årig snuppet for indbrud i Sjællandsgade

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce