Annonce
Navne

Sofie Linde hyldes for at kickstarte debatten om sexisme i Danmark

Sofie Linde fik overrakt prisen i sin have i Taarbæk. Fra venstre er det bestyrelsesmedlem Anne Sophie Scavenius, Sofie Linde, dekanesse Marianne Bardenfleth og kurator Christian Castenskiold fra Vallø Stift. Foto: Vallø Stift
Historisk stiftelse for kvinders rettigheder har valgt tv-værten Sofie Linde som modtager af årets Vallø Pris.

Prisoverækkelse:  Vallø Prisen går i år til Sofie Linde for hendes ekstraordinære indsats for at sætte sexisme på dagsordenen og for at tage et nødvendigt opgør med uhensigtsmæssige strukturer og kulturer på de danske arbejdspladser. Med Vallø Prisen følger 100.000 kr.

Vallø Stift, der blev stiftet i 1737 af Dronning Sophie Magdalene, uddeler hvert år Vallø Prisen til en person, forening eller virksomhed, som gør en særlig indsats for at fremme kvinders forhold.

- Det er en stor ære at modtage Vallø Prisen 2020, og i den sammenhæng at være kommet i selskab med de tidligere prisvindere. Det er i den grad et skulderklap og en anerkendelse af mig som person - og vigtigheden af det emne, som jeg tilbage i august ønskede at sætte fokus på. Nemlig ligestilling mellem mænd og kvinder i Danmark. Et kæmpe stort og ydmygt tak herfra, siger Sofie Linde i en pressemeddelelse om prisoverrækkelsen.

Annonce

Vallø Stift ønsker med prisen at hædre rollemodeller, der gør en ekstraordinær forskel for kvinders værdighed, og som kan være til inspiration for kommende generationer.

De kriterier lever Sofie Linde i allerhøjeste grad op til, forklarer kammerherre, hofjægermester Christian Castenskiold, der er kurator for Vallø Stift.

- Det er en stor glæde at kunne overrække Vallø Prisen 2020 til Sofie Linde. Når vi taler om sexisme i Danmark, vil der være en tid før og efter Sofie Lindes tale ved ZULU Comedy Galla 2020. Med Vallø Prisen vil vi gerne anerkende det store mod som Sofie Linde har udvist for at fremme kvinders forhold og værdighed. Det er i høj grad Sofie Lindes fortjeneste, at bekæmpelse af sexisme nu står øverst på dagsordenen på arbejdspladser landet over, og Sofie Linde har kickstartet en vigtig samfundsdebat, som forhåbentlig vil fortsætte værdigt og konstruktivt og gøre en stor forskel for kvinder generationer fremover, siger Christian Castenskiold.

Vallø Prisen

  • Vallø Stift er en selvejende institution (erhvervsdrivende fond), som blev oprettet i 1737 af dronning Sophie Magdalene. 
  • Stiftets oprindelige formål var at hjælpe og understøtte ugifte døtre af dansk adel og at udøve socialt arbejde i lokalsamfundet. 
  • I dag uddeler stiftet hvert år en ærespris, der bærer navnet Vallø Prisen, prisen er tidligere blev tildelt:
  • Margrethe Vestager for hendes ekstraordinære indsats som konkurrencekommissær.
  • Den danske hær for aktivt at arbejde med diversitet og inklusion.
  • Bydelsmødre, der er en mentorordning for kvinder med etnisk minoritetsbaggrund.
  • Maternity Foundation, der hjælper kvinder i Afrika til at få en sikker fødsel.
  • Stiftet er med et jordtilliggende på ca. 4.200 ha. et af landets største godser, beliggende umiddelbart syd for Køge.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Odder gav Hedensted det første nederlag

AC Horsens

AC-træner tilfreds med et point og utilfreds med VAR

Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce