Annonce
Sport

Sofie Fynbo tager turen hjem til Horsens

Sofie Fynbo har en travl hverdag med uddannelse, håndbold og en norsk kæreste. Arkivfoto: Ole Nielsen.

- Jeg bor i Aarhus og bruger en del timer på landevejen, selv om jeg er i færd med at uddanne mig til sygeplejerske, siger Sofie Fynbo - barnebarn af klubbens tidligere formand Carsten Fynbo.

Annonce

Horsens: Det er småt med hjemmelavede talenter på Horsens Håndboldklubs favoritter til oprykning til ligaen, men midt i flokken af dygtige håndboldspillere blomstrer Sofie Fynbo.

Hun er barnebarn af klubbens tidligere formand Carsten Fynbo, og det har spillet en rolle for hendes valg.

- Jeg bor i Aarhus og er ved at uddanne mig til sygeplejerske. Jeg har to år tilbage af min uddannelse. Vi træner fire gange om ugen plus har tre gange fysisk træning, og jeg har problemer med at få tiden til at slå til, så det er mange timer, jeg bruger på landevejen. Jeg er ikke sikker på, jeg ville gøre det, hvis jeg ikke følte stor tilknytning til Horsens Håndboldklub, siger Sofie Fynbo.

Annonce

Oprykning

Hun har været midtpunkt på det hold, der nu står foran et spændende højdepunkt - oprykning til ligaen.

- Vi har potentialet til det, men der er mange nye, og det er meget stærke spillere. Vi har individualisterne, men vi skal først have holdet spillet sammen. Det er ikke nok at have enerne. Vi skal også have holdet, og det kan tage tid, siger Sofie Fynbo.

Hun er selv en af dem, der skal tage ansvar.

- Vi har fået to nye venstre backs og en ny playmaker, så jeg får ikke samme rolle som tidligere, siger hun.

- I træningskampene har alle fået chancen, men vi skal være tålmodige i den første kamp mod Bjerringbro fredag aften, advarer hun. Tingene fungerer ikke af sig selv fra den første dag, men jeg ser det som en stor forstærkning, at vi har fået Mikael Jensen som assistenttræner. Det betyder, at Henrik Okkerstrøm ikke står alene med arbejdet, som han ofte gjorde i sidste sæson, fordi Jan Laugesen ikke kunne være der så meget.

- Men jo - jeg tror også på, at vi kan tage skridtet op i ligaen. Sønderjyske og Gudme bliver vore værste konkurrenter. Sønderjyske var også stærk i sidste sæson, og Gudme har en masse unge spillere fra deres ungdomsafdeling.

- Jeg ser også frem til, at vi kommer til at møde DHG. De har to af mine gamle holdkammerater Pernille Lauritsen og Nana Daugaard på holdet, siger hun.

Annonce

Norsk kæreste

Midt i travlheden skal Sofie Fynbo også have tid til sin norske kæreste Mathias Gjestrud, som hun mødte, mens hun spillede i norsk håndbold.

Han spillede i HC Midtjylland, der lukkede, og siden har han været ude med en skade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gammel og mangelfuld gadebelysning i Horsens: - Man burde udskifte det hele i et hug

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce