Annonce
Hedensted

Socialdemokratiet uddeler folder om budget: Det er ikke en upartisk folder

Borgmester Kasper Glyngø (S) vil gerne fortælle borgerne, at der trods et stramt budget er plads til nye tiltag og initiativer. Arkivfoto: Yilmaz Polat
For første gang har et politisk parti omdelt en folder med en oversigt over nye tiltag i budgettet. - Mange af de gode ting forsvandt i debatten, mener borgmester Kasper Glyngø (S).

Hedensted: 6000 husstande i Hedensted Kommune har i weekenden modtaget en folder fra Socialdemokratiet i Hedensted Kommune om dette års budgetforlig.

I folderen ridser borgmester Kasper Glyngø (S) den svære økonomiske situation i kommunen op, blandt andet at udligningsreformen har givet 30 millioner kroner færre at drive kommune for. Derefter kommer en liste med en lang række af de punkter, som er blevet bevilliget flere penge, trods den økonomiske smalhals i kommunen.

- Vi har aldrig tidligere lavet sådan en folder, men vi syntes, at der var mange små, men gode ting, som forsvandt i den politiske diskussion. Ikke, at der er noget forkert i diskussionen, men alt det med overslagsår og kassebeholdning, tror vi, går hen over hovedet på borgerne, siger Kasper Glyngø.

Annonce

Ikke upartisk

I folderen kan man for hvert kommunalt område læse, hvad flertalsgruppen, der består af S, DF, KD og SF er blevet enig om at give flere penge. Blandt andet ældreområdet, skoler og udsatte familier samt en række anlægsprojekter. Det fremgår ikke, hvor mange penge, der forsvinder fra de enkelte områder, fordi alle områder generelt skal spare en halv procent.

- Det er ikke en upartisk folder. Vi er selektive, men det er jo faktuelle ting, som vi har med. Det er mere et forsøg på at trænge igennem den ståhej, der var i forbindelse med budgetdebatten. Når man læser, hvad der blev sagt på møderne, så kan man spørge, om det er en børnehave. Folderens formål er at trække budgetforliget helt ned på et lavpratisk borgerperspektiv, så man kan se, at vi i budgettet er lykkedes med en række ting.

- I skriver eksempelvis, at skoleområdet får tilført 10 millioner kroner, men der står ikke, at området samtidigt skal spare en halv procent. Hvorfor ikke?

- Det er rigtigt, at det ikke er med. I den kommunale økonomi er der rigtig mange mellemregninger, som vi ikke har med, fordi antallet af borgere går op og ned. Det er bevidst, at vi har valgt at fremhæve de positive ting ved sinde af de trælse, siger Kasper Glyngø, der ikke mener, det er et problem.

Annonce

Nej til skolelukninger

Folderen berører også et andet emne fra debatten omkring budgettet, nemlig skolelukninger, som Venstre beskylder Socialdemokratiet at pønse på, men det afviser borgmesteren.

- Vi vil ikke lukke skoler. Det er der ingen partier i byrådet, der vil. Men når der er færre elever, er vi nødt til at kigge på, hvordan vi forandrer os, siger Kasper Glyngø.

Det er Socialdemokratiet i Hedensted Kommune, der selv har udarbejdet og finansieret folderen, der også kan læses på partiets hjemmeside.

- Er det her først skridt i jeres valgkamp?

- Nej, det er ikke tænkt sådan. Det er for tidligt. Men hvis vi bliver enige i byrådet om et budget næste år, hvilket jeg håber, så kunne det være interessant, om vi skal sende sådan et folder ud på vegne af et enigt byråd, siger borgmesteren.


Folderen er et forsøg på trænge igennem fortællingen om, at kommunen er ved at køre i sænk, for det er den ikke.

Kasper Glyngø (S)


Sådan ser forsiden af den folder, som Socialdemokratiet i Hedensted Kommune har delt rundt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Odder gav Hedensted det første nederlag

AC Horsens

AC-træner tilfreds med et point og utilfreds med VAR

Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce