Annonce
Debat

Socialdemokraternes gruppeformand: Den grønne overligger skal hæves

En renere fjord skal indgå i en kommende naturplan, mener Andreas Boesen og den socialdemokratiske gruppe. Arkivfoto: Nicolai Svante Skovgård

Læserbrev: Horsens er en kommune i en rivende udvikling, og det er godt. Tilflyttere og nye virksomheder er med til at holde de små lokalsamfund i gang. Når man udvikler, som vi gør i Horsens, kræver det, at man benytter jord, hvor der i dag er landbrug, græs eller som er i nærheden af eksisterende natur. Selvom vores byudvikling stort set altid foregår på nedlagt landbrugsjord i samarbejde med lodsejerne, så har vi en forpligtigelse til at skabe balance mellem by og natur.

I Socialdemokratiet ønsker vi en samlet plan for udviklingen af naturen i Horsens Kommune. En naturplan, som frem mod 2030 skal sætte retningen for, hvordan vores natur skal investeres i de kommende 10 år.

Vi skal have markant mere skov rejst, som sikrer grundvandet og er til gavn for det rekreative friluftsliv. Vi skal have en renere fjord til gavn for dyrelivet og brugerne af fjorden. Vi skal have omdannet landbrugsjord til nye naturområder i samarbejde med lodsejere og til gavn for biodiversiteten. Vi skal have flere grønne områder i byerne til gavn for os, der bor der. Og vi skal have mere natur på de grønne områder, vi allerede har.

Annonce
En renere fjord skal indgå i en kommende naturplan, mener Andreas Boesen og den socialdemokratiske gruppe. Arkivfoto: Nicolai Svante Skovgård

Vi har allerede sat meget i gang. Vi har vedtaget en biodiversitetsstrategi, og vi har rejst flere hundrede hektar skov. Men vi skal udviklere videre, og vi skal tænke stort.

Det gælder ikke kun naturen, det gælder også klimaet. Vi ønsker en ambitiøs klimaomstilling af Horsens Kommune som virksomhed, og vores mål er at blive CO2-neutrale i 2050 - og meget gerne før.

Vi har nået meget, og det går i den rigtige retning. Men at hæve overliggeren yderligere kræver, at vi finder en god balance. Hvor arbejdspladser bliver i kommunen, hvor vi har råd til det både som privatperson og som kommune, og hvor vi fortsat nyder borgernes opbakning til det. Kort sagt, vi skal have alle med, og alle skal også have økonomi til at kunne træffe de grønne valg i dagligdagen.

Socialdemokratiet er klar til at stille kommunen til rådighed for innovative, lokale virksomheder og for nye teknologier, og hvor det giver mening, skal hensynet til klimaet være et fast parameter i alle kommunale byggeprojekter og lokalplaner.

Det kræver politisk opmærksomhed at opprioritere natur- og klimaindsatsen de kommende år. Derfor vil vi drøfte med byrådets partier, om der ikke skal et fast stående politisk natur- og klimaudvalg til i kommunen efter valget.

Et udvalg, der har økonomi og beslutningskompetence til at træffe grønne, ambitiøse beslutninger til gavn for os alle. Men at passe på grundvandet, rejse ny skov, opkøbe landbrugsjord til naturområder, rense fjord og åer, energirenovere, overgå til elbusser og genbruge mere affald er ikke gratis. Derfor vil vi gå til de kommende budgetforhandlinger for 2022 med en ambition om at hæve den grønne overligger og at afsætte betydelige midler til natur- og klimaprojekter.


Vi har vedtaget en biodiversitetsstrategi, og vi har rejst flere hundrede hektar skov. Men vi skal udviklere videre, og vi skal tænke stort.

Annonce
Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Erhverv For abonnenter

På tirsdag åbner Horsens' største bilforretning: Tre etablerede mærker får selskab af nyt, sporty bilmærke

Odder

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Kultur For abonnenter

Hun tegner virkeligheden for børn og andre mennesker: - Det skal ikke komme som et chok, at livet ender med døden

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Sport For abonnenter

Khalil Ahmad glippede millionkontrakten i NBA - få måneder senere sad han ensom i Keflavik: Mød Horsens IC-stjernen, der stadig drømmer om en returbillet over Atlanten

Horsens

Cyklist undrer sig: I weekenden er gadelyset tændt - i hverdagen kører han på arbejde i bælgravende mørke

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

AC Horsens For abonnenter

Storsejr i testkamp gav to positive og to negative svar

Horsens

Sauna var årsag til, at brandvæsenet måtte i aktion

Annonce