Annonce
Østjylland

Socialdemokraterne afviser kritik af Bundsgaards Facebook-reklame

Socialdemokraterne i Aarhus mener ikke, at der er en finger at sætte på borgmester Jacob Bundsgaards promovering af et facebookopslag. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
- Vi må ikke donere midlerne fra partistøtten væk. Det er midler, som skal bruges til politisk arbejde, forklarer formand for Socialdeomkratiet i Aarhus Morten Pless, der desuden mener, at de penge der er brugt til at promovere Jacob Bundsgaard på Facebook også kommer de frivillige organisationer til gode.
Annonce

AARHUS: Aarhus' socialdemokratiske borgmester Jacob Bundsgaard blev tirsdag morgen mødt med kritik fra både politiske kolleger og en velgørende organisation.

Det skete, da Berlingske kunne fortælle, at borgmesteren har brugt mellem 58.000 og 70.000 kroner på at promovere et opslag på Facebook, hvor Jacob Bundsgaard fortæller om den årlige uddeling af penge fra modeljernbanen på Aarhus H.

Det er efterhånden en tradition, at byens borgmester i december uddeler pengene fra modeljernbanen til diverse velgørende organisationer. De små modeltog havde i 2019 kørt i alt 36.488 kroner ind. Penge der blev fordelt mellem organisationerne Børnehjælpsdagen, Kvindehuset i Århus, Børns Voksenvenner Aarhus, Selvhjælp Aarhus, Folkekirkens Familiestøtte, UngeKlubben, mandecentret og Bedre Barsel.

Hos sidstnævnte lød kritikken på, at 58.000-70.000 kroner er et voldsomt beløb at bruge på at fortælle, at der er delt 36.488 kroner ud.

- De penge kunne da være kommet nogle små organisationer til gode, hvis han bare havde delt dem ud i stedet, sagde Louise Cathrine Nørmark, som er medstifter af Bedre Barsel, blandt andet til Berlingske.

Bedre Barsel-medstifteren bliver bakket op af Knud N. Mathiesen (DF), der er medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget i Aarhus Byråd.

Annonce

- Vi må ikke donere

Århus Stiftstidende har forsøgt at få en kommentar fra borgmester Jacob Bundsgaard. Han er imidlertid forhindret i at svare og har i stedet henvist til formand for Socialdemokraterne i Aarhus Morten Pless.

Han fortæller, at Socialdemokratiet i Aarhus ikke er uenige i, at de små organisationer kunne have stor glæde af pengene. Problemer er bare, at det ifølge partiet ville være ulovligt, hvis de donerede pengene direkte til de frivillige organisationer.

- Vi må ikke donere midlerne fra partistøtten væk. Det er midler, som skal bruges til politisk arbejde eller promovering, forklarer Morten Pless til Århus Stiftstidende.

Annonce

Kommer også organisationerne til gode

Han forklarer, at det er vigtigt for et politisk parti at være synligt hele tiden - ikke bare når der er valgkamp. Han mener desuden, at pengene som Socialdemokratiet har brugt på at promovere opslaget på Facebook også er kommet de frivillige organisationer til gode.

- Vi har promoveret et opslag, som samtidig er med til at sætte fokus på organisationerne, siger Morten Pless, der heller ikke er enig i Enhedslistens kritik af markedsføringen af borgmesteren via Facebook.

Enhedslistens Keld Hvalsø foreslår ifølge Berlingske, at borgmesteren i stedet burde have brugt pengene lokalt - helt konkret argumenterer han for, at han i stedet burde bruge pengene i Århus Stiftstidende i stedet for at købe promovering i en virksomhed - Facebook - der hverken betaler skat til Aarhus eller Danmark, eller på anden måde bidrager til byen.

- Det her er ikke støtte til Facebook. Vi køber en ydelse hos Facebook, ligesom vi ofte har købt annoncer i Århus Stiftstidende. Vi er nødt til at være synlige der, hvor folk er, forklarer formanden for Socialdemokraterne i Aarhus.

Han fortæller derudover, at det er sjældent, at Socialdemokraterne i Aarhus bruger så store beløb på promovering på Facebook.

- Det sker sjældent. Så mange penge har vi heller ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce