Annonce
Ikast-Brande

Socialdemokrater har indklaget kommunen til Ankestyrelsen

Ældrepleje-forsøg med Buurtzorg-modellen fik S til at afsende klage. Regler blev ikke overholdt, mener partiet.

Ikast/Brande: For nylig måtte have Ikast-Brande Kommune have konsulentbistand fra Kommunernes Landsforening (KL) i forbindelse med besvarelsen af en lang række spørgsmål fra 1. viceborgmester Simon Skipper Vanggaard (DF) vedr. den kommunale brug af neurofeedback, men DF’eren er ikke den eneste, der har stillet spørgsmålstegn ved kommunens administrationspraksis.

Således har de to socialdemokratiske byrådsmedlemmer, Frank Heidemann Sørensen og Inge Dinis, taget det noget usædvanlige skridt at indklage Ikast-Brande Kommune til Ankestyrelsen. Det er sket i forlængelse af byrådsflertallets beslutning om at fritage Lokalpleje Danmark for flere natlige akutopgaver og ændre i taksterne i forbindelse med det kuldsejlede Buurtzorg-forsøg i Bording og Engesvang, et forløb der for nylig endte med, at Lokalpleje Danmark gik konkurs.

Helt konkret mener de to socialdemokrater ikke, at reglerne i udbudsloven er blevet overholdt, hvilket 21. april i år fik dem til at indsende en klage til Ankestyrelsen.

Annonce

Ankestyrelsen har på den baggrund bedt Ikast-Brande Kommune om en redegørelse for forløbet for at kunne vurdere, om der er anledning til at rejse en tilsynssag. I et udkast til en svarskrivelse – som først skal godkendes af byrådet inden afsendelse – påpeger borgmester Ib Lauritsen (V) og kommunaldirektør Flemming Storgaard dels, at der er tale om et helt særligt pilotprojekt, dels at fjernelsen af de natlige akutopgaver kun har haft en endog meget beskeden økonomisk betydning.

Kun lille udgift

Set over en periode på fire måneder (december 2020 til marts 2021) inden ændringerne trådte i kraft, har Ikast-Brande Kommune således blot haft en samlet udgift til ekstra natopgaver på cirka 15.000 kroner svarende til 17 arbejdstimer.

I svarskrivelsen påpeges det videre, at der var en overhængende fare for, at Lokalpleje Danmark ville være nødt til at afbryde forsøget på grund af mangel på personale til den akutte natdækning, og at man i samme forbindelse har kontaktet de øvrige private udbydere af personlig pleje ønskede en tilsvarende undtagelse. Dette var angiveligt ikke tilfældet.

Borgmesteren og kommunaldirektøren påpeger i udkastet også, at den gennemsnitlige timepris (betalingen til Lokalpleje Danmark) blev reduceret med den økonomiske effekt af fritagelsen for de pågældende opgaver, en besparelse der skulle være med til at finansiere de kommunale merudgifter til natdækningen.

Det er som nævnt byrådet – inklusive Inge Dinis og Frank Heidemann - der skal tage stilling til, om de kan godkende ordlyden og indholdet svarskrivelsen. Punktet skal behandles på byrådsmødet 15. november, altså dagen før kommunalvalget.

Annonce
Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Erhverv For abonnenter

På tirsdag åbner Horsens' største bilforretning: Tre etablerede mærker får selskab af nyt, sporty bilmærke

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Kultur For abonnenter

Hun tegner virkeligheden for børn og andre mennesker: - Det skal ikke komme som et chok, at livet ender med døden

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Sport For abonnenter

Khalil Ahmad glippede millionkontrakten i NBA - få måneder senere sad han ensom i Keflavik: Mød Horsens IC-stjernen, der stadig drømmer om en returbillet over Atlanten

Horsens

Cyklist undrer sig: I weekenden er gadelyset tændt - i hverdagen kører han på arbejde i bælgravende mørke

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Horsens

Sauna var årsag til, at brandvæsenet måtte i aktion

AC Horsens For abonnenter

Storsejr i testkamp gav to positive og to negative svar

Kultur For abonnenter

Hårde tider og mere end fem timers debat i byrådssalen: Køb af Bygholm Gods udløste i 1922 et kvartals ekstra skat til Horsens-borgerne

Annonce