Annonce
Horsens

Socialdemokrat og Venstre-kvinde fører fælles valgkamp: Der er mere, der samler end skiller os

Der er mere, der samler os, end der skiller os. Med det mantra går Venstres og Socialdemokraternes spidskandidater i Horsens-kredsen - Birte Andersen og Henrik Dam Kristensen - sammen ind i den kommende valgkamp for at sikre Horsens mest mulig indflydelse i det kommende folketing. Arkivfoto

Henrik Dam Kristensen (S) og Birte M. Andersen (V) går sammen ind i den kommende valgkamp, selvom der er stor forskel på deres partiers synspunkter.

Horsens: Det kan godt være, vi er uenige om nogle ting. Men lokalt er der mere, der samler os, end der skiller os.

Med det argument har Birte M. Andersen, der er folketingskandidat for Venstre i Horsens-kredsen, og Henrik Dam Kristensen, der sidder i Folketinget for socialdemokraterne i Horsens-kredsen, indledt et samarbejde.

Et samarbejde, der efter planen skal komme Horsens-området til gode, og som skydes i gang med en fælles tur på Søndergade mandag 28. januar.

- På skærmen ser vi som regel alt det, der splitter os. Men i virkeligheden er der virkelig meget, der samler os. Der er masser af konsensus i dansk politik, og vi vil gerne vise folk, at vi er enige på mange områder, siger Birte M. Andersen, og hun bakkes op af Henrik Dam Kristensen:

- Vi har en fælles dagsorden, der handler om at kæmpe for Horsens-området. Og jo flere vi er til at banke på dørene for at fremme lokalområdets sag, desto bedre, siger det socialdemokratiske folketingsmedlem, der fortsætter:

- Dansk politik handler også om andet end partipolitik. Vi skal tage hinanden i hånden og kæmpe for Horsens, for ellers er der andre, der løber med tingene, siger Henrik Dam Kristensen.

Annonce

På skærmen ser vi som regel alt det, der splitter os. Men i virkeligheden er der virkelig meget, der samler os. Der er masser af konsensus i dansk politik, og vi vil gerne vise folk, at vi er enige på mange områder.

Birte Andersen, folketingskandidat for Venstre i Horsens-kredsen

V og S i fælles kamp for Horsens


  • Henrik Dam Kristensen har siddet i Folketinget siden 1990 - kun afbrudt af en pause i 2004 til 2007. Siden november 2005 har han været kandidat for socialdemokraterne i Horsens-kredsen, for hvem han blev valgt ind i Folketinget i november 2007. Han har flere gange været minister.
  • Birte M. Andersen er folketingskandidat for Venstre i Horsens-kredsen. Det har hun været siden september 2016. Hun sidder i byrådet i Skanderborg Kommune og arbejder som distriktschef i ældreplejen i Skanderborg Kommune.

Stadig uenige på mange punkter

Folketingsvalget er som bekendt ikke udskrevet endnu, men da det skal afholdes senest om knap fem måneder, er de fleste folketingskandidater allerede gået i valgkamps-mode.

Og selvom Birte M. Andersen og Henrik Dam Kristensen kommer fra to partier, der i landsdækkende debatter formentlig kommer til at fremhæve forskelle frem for ligheder, så giver et lokalt samarbejde mening, mener de.

- Der er så mange emner, hvor vi er enige: Ønsket om en Kattegatforbindelse, en bedre infrastruktur her i området og at sikre nok kvalificeret arbejdskraft til vores lokale virksomheder, siger Birte M. Andersen.

- Når det f.eks. handler om en udvidelse af E45 her i Østjylland, skal vi stå sammen for at sikre, at vi ikke bliver glemt, siger Henrik Dam Kristensen, der dog understreger, at samarbejdet mellem de to kandidater ikke skal ses som en total forbrødning mellem de to partier.

- Vi er stadig uenige på mange punkter. F.eks. når det handler om at prioritere skattelettelser frem for velfærd, og vi er heller ikke enige om regeringens nye sundhedsudspil. Men vi kan sagtens arbejde sammen, og det er kun fornuftigt, at vi gør det på alle de områder, hvor det er muligt, siger han.

Klogere sammen

De to politikere kommer ind i valgkampen med hver sin baggrund. Mens Henrik Dam Kristensen sidder i Folketinget og har snart 30 års erfaring som parlamentariker og minister, så er Birte M. Andersen mere ny i det politiske game. Hun sidder i dag i byrådet i Skanderborg, men har endnu ikke haft plads i Folketinget. Til gengæld har hun mange års erfaring som medarbejder i sundhedsvæsenet.

- Han er en dygtig mand, som jeg kan lære meget af, og jeg håber også, jeg kan bidrage med noget til ham. Jeg synes, det er vigtigt, at vi to gamle partier står sammen. Vi har historien med på hver sin måde, og med alle de nye, der kommer på banen og gerne vil vende alting på hovedet, synes jeg, det er vigtigt, at nogen står fast. Og står sammen, siger Birte M. Andersen.

Begge politikere understreger dog, at det nye samarbejde, som kommer til at indeholde fælles vælgermøder, fælles besøg på lokale institutioner og virksomheder og snakke, er åbent for andre interesserede.

- Alt andet ville da være udemokratisk. I bund og grund handler det jo om, at vi begge brænder for Horsens og for Østjylland. Og det skal vi udnytte både før og efter valget. Vi skal blive klogere sammen, siger Henrik Dam Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Leder: Folkedomstolen i aktion

Skulle hun have været dømt for uagtsomt manddrab, den 28-årige kvinde, der i maj måned sidste år overtrådte færdselsloven og som konsekvens af det kørte ind midt i et cykelløb og ramte en 18-årig cykelrytter, der et døgn senere døde af sine kvæstelser? Nej, mente retten i Aarhus, der mandag middag idømte den 28-årige kvinde fra Odder en bøde på 1500 kroner. Det er samme bøde, som man får, hvis man taler i mobiltelefon, mens man kører. I den situation får man også et klip i kørekortet. Det koster også en bøde på 1500 kroner at køre imod ensretningen uden at ramme nogen, eller at køre mellem 84 og 90 kilometer i timen i en 70 kilometers zone. Hvis der er vejarbejde, bliver bøden fordoblet. Ikke overraskende har dommen i cykelløb-sagen affødt mange kommentarer på diverse Facebook-sider. Ikke mindst kommentarer, der udtrykker undren over, at det kun koster 1500 kroner at køre et andet menneske ihjel. Retsfølelsen er krænket, er overskriften for mange af de kommentarer, der vælter ind på de sociale medier, hvor folkedomstolen peger på alt fra lang fængselsstraf til fratagelse af kørekort. Dommerne i folkedomstolen har talt. Dommen er for mild, retssystemet en hån og retsfølelsen sat ud af spil. Men god gammeldags forargelse er heldigvis ikke nok til at afgøre en passende dom. For hvilken straf er egentlig den rigtige, når man ved et uheld tager et andet menneskes liv? Vil en fængselsstraf overhovedet give mening? Hun gjorde det helt sikkert ikke med vilje, og hun har formentlig straffet sig selv hvert eneste sekund siden den fatale dag i maj sidste år. Forældrene får ikke deres søn tilbage, og man må formode, at den 28-årige uanset straffens størrelse vil undgå at gentage fejlen resten af livet. Og er straffen ved at skulle leve resten af livet med bevidstheden om, at hun har taget et andet menneskes liv, måske ikke straf nok. Og at hun ved, at hun i nogles øjne slet ikke burde gå frit rundt.

Annonce