Annonce
Ikast-Brande

Socialdemokrat kæmpede forgæves

Byrådsmedlem Kirsten Hoffmann (S) kæmpede forgæves. Foto: Yilmaz Polat
Kirsten Hoffmann (S) kæmpede for at få bremset vedtagelsen af en lokalplanfor Nørholmvej. Det var forgæves

Ejstrupholm: Socialdemokraten Kirsten Hoffmann kæmpede til det sidste for at få bremset vedtagelsen af en lokalplan, der skal friholde erhvervsområdet på Nørholmvej i Ejstrupholm for boliger.

Både i Teknik- og miljøudvalget og i byrådet stemte socialdemokraten fra Gludsted imod lokalplanen, men da hun stod alene med sin modstand, blev lokalplanen vedtaget.

Ikast-Brande Kommune ejer en række erhvervsgrunde ved Nørholmvej, og kommunen angiver hensynet til virksomhedernes fremtidige investeringssikkerhed samt at virksomhederne kan være sikre på, der ikke opføres boliger i området, der vil medføre skærpede miljøkrav, som hovedårsagerne til ændringen, der kommer til at påvirke ejerne af Nørholmvej 10 og 11 direkte.

Annonce

Fjerner rettigheder

De pågældende har erhvervet grundene i en berettiget forventning om at kunne opføre en bolig i forbindelse med deres virksomhed, men den mulighed har de med den nye lokalplan ikke længere.

Kommunens tekniske afdeling oplyser, at det alene er Nørholmvej 10, der er omfattet af servitutten om opførelse af en privatbolig, og at kommunen er i sin gode ret til at aflyse eller undlade at håndhæve servitutten.

- Vi fjerner deres rettigheder med et pennestrøg, argumenterede Kirsten Hoffmann, der også påpegede, at området har eksisteret siden 1970. Det består udelukkende af mindre grunde, som derfor ikke kan rumme større virksomheder.

Den holdning fandt hun imidlertid ikke gehør for hos sine byrådskolleger, der godkendte lokalplanen med stemmerne 21 – 1.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce